Comfortabele kleding voor thuis.

Foto door Daisa TJ op Pexels.com

Ik houd ervan om eruit te zien alsof ik ergens naartoe moet, al ben ik maar ‘gewoon’ thuis.
Maar thuis is toevallig mijn ‘happy place’ en ik ben erg graag alleen dus het zou stom zijn om er thuis uit te zien als de dekzwabber en me alleen netjes te maken voor mensen bij wie ik helemaal niet in de buurt wil zijn.

Ik ben graag netjes voor mezelf, de man en de kinderen. Want een moeder die rondlummelt in een joggingbroek: ook kinderen zien het verschil als mama er fris en fruitig bijzit aan de ontbijttafel of als een slons.

Maar het moet wel lekker zitten. Want als kleding lekker zit, kan je dat deel van jezelf vergeten. Net zoals wanneer je haar redelijk op zijn plek zit en je make-up zo zit dat je het niet om de vijf minuten hoeft bij te werken, je die onderdelen kan vergeten. Constant aan je kleren, haar of gezicht plukken geeft zo’n onzekere indruk.

Ik draag bijna altijd een jurk, het liefst iets langer dan heel kort. Maar langer dan ‘iets boven de knie’ maakt me zo tuttig. Bovendien heb ik mooie slanke benen 😉 en draag ik altijd een dikkere zwarte panty dus die lengte kan prima, vind ik.
Ik houd van het model dat strak van boven zit en vanaf de taille uitloopt.

Ik houd niet van ruches, knoopjes en stof met te veel textuur. Het moet zo eenvoudig mogelijk en het liefst ook niet uitgesproken zomers of winters, zodat ik het overgrote deel van mijn garderobe 10 maanden per jaar kan dragen, bijvoorbeeld met een vestje erover en een wollen longsleeve eronder.

Leggings vind ik niet fijn, meestal verliezen ze hun fatsoen vrij snel en worden de knieën te groot enzo. Bovendien voelt het te ‘joggingbroek’. Vind ik. Een legging met een langere trui of tuniek vind ik juist altijd erg leuk maar ik heb het idee dat het mij er slonzig uit doet zien.

Ik draag altijd panty’s, tussen de 30 en 100 denier. De supermarkten hier verkopen o.a. panty’s (en wollen ondergoed, sokken en winterspul) van het merk Pierre Robert en die zijn iets duurder (een tientje normaal, maar soms met 40% korting) en hebben een brede, zachte band aan de bovenkant en dat is fijn. Ik vind het zo vreselijk als zo’n rand je buik in twee stukken deelt. Ze gaan makkelijk een jaar mee.

Of ik draag dikkere stay up kousen, zoals deze. Of deze. Een klein beetje extra betalen voor deze dingen, maakt een wereld van verschil in draagcomfort en levensduur.

Met de zomer in aantocht, moet ik iets anders verzinnen. Daarvoor heb ik een lange zwarte linnen rok tot op de grond (ik moet hem korter maken want ik struikel erover, hoe leuk ie ook is) en twee iets langere jurken voor als ik me onder de mensen ga begeven. Ik hoop niet dat het al te warm wordt!

Ik vind het fijn om er juist thuis altijd ‘representatief’ uit te zien. Comfortabele kleding als wijde broeken en shirts maakt me niet comfortabel maar lamlendig. Ook al kunnen anderen er geweldig mee uitzien. Maar mooie, vrouwelijke en nette kleding die niet knelt, afzakt, lubbert of opkruipt zorgt dat ik me geweldig voel, en nadat ik me heb aangekleed hoef ik geen moment meer te denken aan de kleding die draag.

En dat is denk ik de essentie van ‘comfort’: jezelf op je allerbest voelen met wat je aanhebt. Waar je dan ook bent. Want jezelf elke dag goed voelen met je eigen verschijning, maakt enorm verschil in hoe je de wereld ervaart, en hoe de wereld jou ervaart.

6 gedachten over “Comfortabele kleding voor thuis.

 1. Ik zie er ook altijd netjes uit thuis. Als ik een jogginbroek zou aantrekken word ik lamlendig, en ik heb die dan ook niet eens. Maar panty’s trek ik letterlijk en figuurlijk niet. Ik wil niets om mijn benen hebben, dus loop eigenlijk het hele jaar met blote benen onder mijn rokken en jurken.

  Like

 2. Er zit volgens mij heel veel tussen elke dag opgedoft zijn (ongeacht voor wie) of een slons zijn. In een mooie ´joggingbroek´ met gekamde haren, fris gezichtje etc zie ik er ook gewoon netjes uit en denk mijn gezin geloof ik niet dat ik rijp ben voor het gesticht of niet in staat het huishouden te runnen. En als ik grondig schoonmaak, dan doe ik dat toch echt niet in m’n mooie kleding.
  Ook vind ik niet bij iedereen een rok bijdragen aan vrouwelijkheid en presentatie. Maar dat is een ander verhaal. 🙂

  Jij bent wel aardig van het zwart af nu he? En ben je goed hersteld van je operatie?

  Like

 3. Grappig om te lezen, ik loop het liefst in een oude joggingbroek en zelf gebreide kousen en zelf gebreid vest met een oud en superzacht shirt er onder. Pas als ik de deur uit ga doe ik wat anders aan. Ik heb ook weinig echt mooie kleding. Mijn werkkleding is tweedehands. Moet ik na elke dienst wassen.

  Like

 4. Ik draag ook liefst mijn 10 jaar oude yogapants met een uitgelubberd t-shirt erop, maar als ik eruit zie als ma Flodder heeft dat ook zijn invloed op mijn gemoed.
  Dus draag ik thuis jersey jurkjes, die zitten even lekker als bovenstaande maar het ziet er wat aangekleder uit. Voordeel is dat ik me niet hoef om te kleden om boodschappen te halen ofzo.
  Voor mijn werk draag ik ‘echte’ jurken en rok+bloes dus ik vind het wel fijn om me op mijn vrije dagen wat makkelijker te kleden.

  Like

 5. hmm ik hou wel van vrouwelijke kledij, maar t mag ook een vrouwelijke broek zijn, het past me gewoon ook beter 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s