Kijk- en leestips.

Om jullie weekend van leuker te maken, hier nog wat lees- en kijktips. We gaan alweer de derde vakantieweek in en tot heden is het prima te doen. Na een paar hete dagen is het enorm afgekoeld en ik draag nu een dikke panty, mijn dikke winterjurk, een sjaal en sloffen. Het is ongeveer even warm als in januari πŸ™‚

Ik was vanmorgen licht verbijsterd maar niet verbaasd dat ‘Rutte’ artikel 83 van de pensioenwet zal schrappen. Dat betekent legalisering van de onteigening 1500 miljard euro, die eigendom is van 10 miljoen deelnemers: 3 miljoen gepensioneerden en 7 miljoen werkenden.
Als je je nog afvroeg waar die miljarden waar zo kwistig mee gestrooid werd vandaan gaan komen: hier uw antwoord.

Ik gok dat dat evenmin nieuws is?

Oh, ik ben zo blij om niet al te verslaafd te zijn aan luxe. Ik houd van douchen en van de vaatwasser maar ik heb verder weinig van buitenaf nodig om me gelukkig te voelen. Ik kijk liever naar de insecten op mijn doorgeschoten sla in de kas dan naar Netflix, eet liever een simpele salade dan een driegangendiner in een restaurant en ben me echt bewust van alle luxe die er al is in mijn leven. En ik Dat geef enorm veel rust.

Een liedje van de cd’s die we recentelijk kochten. Zulke vrolijke muziek!

En lees hier hoe Bill Gates geheel filantropisch The Guardian sponsort om ze te laten schrijven hoe slecht dieren eten wel niet is. Hij zit toevallig ook best diep in de vleesvervangingsfabrieken en -onderzoeksinstituten.

Waarom is de modern wereld zo lelijk? Want hoe menselijk en gezellig voelt de oude kern van een klein dorpje, hoe verrukt zijn we bij het zien van alle prachtige kerken die mensen 700 jaar geleden zonder modern gereedschap of electriciteit maakten en hoe heerlijk is het om een dagje door een stad als Gent te slenteren? En hoe koud en harteloos voelen de koopcentra, de nieuwbouwwijken en de industrieterreinen.

Idler: waarom tech-guru’s denken dat ze de messias zelve zijn, ook al doen ze vreselijk harteloze en onethische dingen.

Deze man legt uit waarom racisme niet bestaat. Het is een spiritueel probleem. Gebroken gezinnen, bewust alleenstaande moeders en afwezige vaders zijn verantwoordelijk voor de huidige crisis. De democraten maakten hem boos op de wereld en vooral op blanken. Weet je trouwens wie er voor het behouden van de slavernij waren? Hint: niet de republikeinen. Heerlijk om iemand te horen die voor vrijheid van iedereen en elke mening is. Want dat lijkt de laatste tijd toch vooral aan bepaalde groepen te zijn voorbehouden*

* want ja, Mutti Merkel werkt aan een wetsvoorstel waarbij mensen met kritiek op het immigratiebeleid opgenomen kunnen worden in een psychiatrische inrichting. Artikel in het Zweeds, maar met enig googlen vast ook in een toegankelijker taal te vinden. Overigens geldt dit ook voor mensen met kritiek op de Coronamaatregelen. Ja, echt.

De leugens van Black Lives Matter blootgelegd.

De machtsovername onder het mom van een Coronacrisis. De middelen zijn vele malen erger dan de kwaal.

Dat verklaart ook deze man.

Meet the former liberal behind the #WalkAway campaign — an emerging political movement that encourages voters to consider conservative politics.

Ik weet niet of het google algoritme kapot is maar deze video’s van 2018 werden me aangeraden. Een verademing want meestal krijg ik Buzzfeedcrap opgedrongen πŸ˜‰ Een verbetering.

Hoe goed georganiseerde activisten nog mogen meepraten, de directe invloe van de burger op de politiek kleiner wordt en en de ‘gewone man’ ervoor betaalt. De gekozen burgemeester komt er niet en het recht van referendum is afgeschaft omdat ‘wij’ dan te veel directe invloed hebben. Liever zit de EU en dus Nederland deze actiegroepen die vooral plannen en informatie kunnen aandragen maar het is onmogelijk te zeggen hoe veel invloed ze hebben op bijvoorbeeld diversiteits- en duurzaamheidsbeleid.

Een klein minimalistisch appartement. Ik zou nooit in een kippenhok in de grote stad gaan wonen, maar ik vind het altijd heerlijk om te kijken hoe mensen leven en inspiratie op te doen voor leven met minder. Maar ook niet te veel.

En ik zou graag meer willen plaatsen maar heel Oslo en omstreken viert hier vakantie en neemt ‘onze’ data in beslag. Want nee, hier pΓ₯ landet alleen internet via het mobiele netwerk. En dat is traaag beste mensen!

Fijn weekend allemaal!

9 gedachten over “Kijk- en leestips.

 1. En ik dacht vanmorgen even wat positief nieuws bij Gerlinde te lezen😱
  Heb je een link van dat plan over schrappen van artikel 83 van de pensioenwet?

  Like

 2. Was nooit weg hoor, alleen even overal de bezem door. Ga ook even flink bijlezen bij jou want was je uit het oog verloren nadat ik van blog reader wisselde.πŸ’š

  Geliked door 1 persoon

 3. Je klaagt toch niet over traag internet hΓ©, want als je alles rustig de tijd geeft die het nodig heeft, geldt dat toch ook voor het internet. πŸ˜‰πŸ˜˜ Liefs Sandra
  (die nu de tuin in gaat en kijkt of de slakken nog niet alles hebben overgenomen)

  Like

 4. Weet je toevallig meer over Bill Gates en Netflix? Alles wat daar over food gaat is ook behoorlijk tegenvleesch. En aangezien ze ook een lekker aanbod pandemie en corona hebben daar, vroeg ik me het zomaar ineens af.

  Like

 5. Geen idee maar Netflix is naar mijn idee ook meer social engineering dan entertainment. Zo debiliserend, veel van het aanbod…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s