Complotidiotenlinkjes.

Gevaarlijke complotdenker, complotidioot, mishandelde kinderen met nazimoeder: het was gezellig met de commentaren. Goede tegenargumenten ook 😉 En waarom beginnen mensen altijd over mijn kinderen, hoe zielig ze zijn? Waarom denken mensen dat wat ik hier schrijf, mijn hele leven is?

In elk geval, als je me zo’n idioot vindt, laat dan vooral even een commentaar achter voordat je hier niet meer terugkomt want ik ben enorm benieuwd naar je mening! 😉

In elk geval. Er moet me toch nog wat van het hart. En weet je, als Nederlandse met stemrecht in Nederland is het toch een beetje mijn plicht om me een mening te vormen. Het argument dat ik mijn mond moet houden omdat ik niet in Nederland woon slaat nergens op. Komt meestal van Nederlanders die wel mogen roepen dat Trump zo’n incompetente kloothommel is, zonder ooit een voet op Amerikaanse bodem te hebben gezet.

Kunnen mensen me beschuldigen van een negatief wereldbeeld maar nee, ik houd zo intens veel van onze wereld, onze planeet en alles wat er op thuis hoort. Maar je kop in het zand steken voor wat er onder onze ogen gebeurt is gewoon niet juist.

Want… de machine stopt niet. Niet voordat Agenda 2030 volledig is uitgespeeld. Complotdenken? Wel, kijk om je heen. De bossen gaan de shredder in, windmolens vernietigen zo veel leven om de zakken van een paar mensen te vullen, 5G -crowdcontrol- gaat er komen, de kleine ondernemers worden volledig het ondernemen onmogelijk gemaakt, plekken waar mensen bijeen komen worden gesloten en in plaats van mensen gezonder te maken worden ze allemaal gemaakt tot slaaf van big pharma. Ondertussen gaat Nederland verder met het verder slopen van de natuur ten faveure van Bayer, zit je drinkwater vol met toevoegingen die je gezondheid ondermijnen -op advies van de who- en moeten we inmiddels zo gelijk en cultuurloos zijn dat we geen van allen meer weten wie we zijn. Diezelfde kliek verbiedt het laatste restje cultuur dat we nog hebben of besmet het met hun politieke ‘correctheid’… Is geen toeval!

Ik was geschokt door de uitspraak van Hugo de Jonge dat mocht er straks een gruwelijke tweede golf des doods komen, we mondkapjes niet ‘zomaar’ moeten gebruiken in de ouderenzorg. Dat zou onnodige schaarste creëren. Ja hoor, precies de groep die wel iets te duchten heeft van het virus en wier gezondheid door maanden eenzame opsluiting reeds is verzwakt, stellen we bloot maar straks op straat of op het terras moet je zo’n stuk stof voor je mond. Kierewiet.

Gelukkig zijn de Scandinavische landen wat dat betreft een baken van gezond verstand. Ja mensen pompen zich hier een delirium met al die antibac maar daar heb ik weinig last van.De berichten. Oooh, meer besmettingen! Ja, van Zelfs mijn moeder stuurt berichtjes met ‘het gaat allemaal weer omhoog :((‘ Het aantal besmettingen. Over doden is niet veel te vinden. Omdat ze er niet meer zijn!

Ja, als je test, dan vindt je besmettingen met coronavirussen. Overigens testen ook geiten en papaya’s positief. Maar een besmetting is geen ziekte. Het aantal besmettingen in NL zou vorige week verdubbeld zijn tot 900. Op 17.000.000 mensen. Maar, ze zullen je ‘bij de kladden grijpen’ als je je niet houdt aan de idiote maatregelen.

Een oud RIVM medewerkster, een die wel vrij is om te spreken, vertelt dat mondkapjes niet werken en dat 1,5 meter afstand onzin is. In tegenstelling tot de kladdengrijpmevrouw en Ab Osterhaus is ze geen dierenarts (!) van origine.

Ik heb nog altijd GEEN politicus horen zeggen dat we meer naar buiten moeten, gezonder moeten eten, meer moeten slapen, minder moeten stressen, meer moeten bewegen, meer moeten lezen en al die andere dingen doen die ons betere, gezondere en sterkere mensen maken. Nee, dat moet Doutzen doen. Godzijdank vind het FHI (Noorse RIVM) mondkapjes grotendeels onzin.

Hier een filmpje over de psychologie achter ons allemaal tot chronisch zieken bombarderen. Mocht je de boodschap liever verteld door een man charmant Iers accent horen, dan kan dat hier.

En mensen, dit hieronder… WAS IN 2018! Toen waren er geen lockdowns waren, geen mondluiers, geen 1,5 meter, geen apps….

Dit gesprek is zeer interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de macht achter de macht. Karel van Wolferen en Kees van der Pijl zijn beiden voormalig hoogleraar.

Op 36 minuten gaat het over Bill Gates. Voor wie hem niet kent, dat is deze man. (tip: zoek ook eens naar de symboliek van de panda-oogjes als je die van jezelf wil openen) Hij legt HIER ook nog even uit hoe hij met 7 miljard vaccins het DNA van de mensen op aarde wil veranderen. Iemand de Netfix docu ‘Pandemic’ gezien? Uit 2019, hierin schetst hij precies, inclusief herkomst vanaf de wet market in China, hoe een pandemie zou kunnen verlopen. Maar denken dat het vooropgezet is, is complotdenken.

In deze video legt een geestelijke uit hoe alles op voorhand bekend was. Data, personen, ‘toevalligheden’, cijfers…. Na negen minuten is de preek voorbij en begint de uitleg.

Het is ook makkelijk, iedereen met een mening die niet in je straatje past afdoen als complotdenker. Maar we denken natuurlijk allemaal op een bepaalde manier over ‘de ander’. Dat is mijn geval niet anders.

Deze forensisch onderzoeker zegt dat er niemand is gestorven aan, alleen maar MET cojona.

De aangepaste coronawet maakt Hugo de Jonge (die met die broer die in vaccins….. laat maar) kapitein van Nederland.

Hoe overleef je de gekte?

En dan ga ik nu fijn deze luisteren. Zin in 🙂

71 gedachten over “Complotidiotenlinkjes.

 1. Momenteel ben ik doende in het boek ‘Tegen de onzin’ van Syp Wynia. Je wordt er helemaal niet vrolijk van, maar het geeft wel aan hoe het zit in Nederland maar ook in Europa. Bij sommige gedeeltes krijg je gewoon kippenvel. Wat worden wij belazerd!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jammer dat je het doet voorkomen alsof er helemaal niets goed is. Schoppen tegen een regime is altijd makkelijk. Beslissingen maken met zoveel belangen die er spelen een stuk moeilijker. Ik ben niet naïef en weet dat commerciële belangen altijd meespelen. Daarom hebben we het in het Westen ook zo goed. Maar ik wil niet en weiger te geloven in een overheid die ons stelselmatig zou voorliegen en bedriegen. Je kan niet iedereen op zijn wenken bedienen houden. Maar Nederland is toch best een heel fijn en vriendelijk land. Als we nou allemaal eens een toontje lager zouden zingen …

  Like

 3. Blij met die stukken van je Gerlinde!
  Je hebt gewoon je ogen goed open en dat is hard nodig.
  Zouden meer mensen moeten doen, de ogen openhouden ipv als makke schapen alles maar geloven
  Het gaat totaal de verkeerde kant op hier in Nederland.
  Openbaringen uit de bijbel zegt het al…..de merktekens van het beest…..daar moet je voor uitkijken.
  Het komt er allemaal aan als de rijken en machtigen zo doorgaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. @Cynthia: een fijn en vriendelijk land? Zoveel mensen aan de antidepressiva, zoveel mensen met chronische kwalen, zoveel kinderen met een etiketje… En een enorm gebrek aan verbinding. En een zeer onbetrouwbare overheid. Je hoeft niet eens verder te kijken dan de gewone krant: hoe is het mogelijk dat gezinnen kapot gemaakt worden door de belastingdienst? En dan niet per ongeluk, maar bewust he?

  @Gerlinde, dank voor de links. Ik lees al veel op facebook, maar dit is weer een fijne toevoeging.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik weet het. Ik verwijderde ze in een opwelling. Had ik niet moeten doen, maar ik was het gewoon zat. Het meeste laat ik staan maar ik dacht ja, ik waarschuw nog in de titel. Als ik mijn ongenoegen zou moeten uiten bij elk stuk wat me onwelgevallig is… Mijn blogheldin Miss Minimalist die zo’n minsumer en tegen de grote bedrijven is, heeft ook d’r Amazon shopfront. Ja, jammer dan dat ze niet doet wat ik van d’r verwacht…. Dat ga ik d’r echt niet vertellen. Z

  Maar ik verwijderde ze met telefoon maar krijg ze nergens terug. Mijn excuses aan Conny en marijkeo daarvoor, die allebei zeiden af te haken. Ik vind het prima. Het ga jullie ook goed en ik hoop dat ik een raaskallende idioot ben en de wereld over een jaar weer teletubbieland is.
  Als ik voor tien afhakers een iemand bereik is mijn doel bereikt. Ik geef geen hol om lezersaantallen en of mensen mijn blog nog kneuterig genoeg vinden.

  Like

 6. Inderdaad. Maar met dit soort ideeën, meningen, negativiteit, geklaag en doemdenkers weet ik zeker mijn wereld niet beter wordt. Ik haak ook af. Jammer, want je blogs over een simpeler en opgeruimd leven las ik graag.

  Like

 7. Dank voor dit stuk Gerlinde. Ik heb met interesse de linkjes gelezen/bekeken. Ik denk er ook zo over als jij. Maar het is moeilijk om er met vrienden over te praten. Ze vinden je dan een doemdenker. Alles moet leuk zijn. Terwijl ik al dat positief denken doorgeschoten en levensgevaarlijk vind. Misschien door de vele jaren welvaart en vrijheid hier dat mensen zich geen somber toekomstbeeld meer kunnen inbeelden. Toen mijn opa in 1938 Hitler hoorde spreken zei hij: daar komt oorlog van. En hij kreeg helaas gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 8. Je wereld wordt niet beter met de dingen waar ik over klaag. Want die zijn echter dan ik. Maar prima. Ik hoop dat ik een raaskallende doemdenkende complotzoekende idioot blijk die het volledig bij het verkeerde eind heeft. Ik hoop het oprecht. In dat geval kom ik mijn nederige excuses aanbieden 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Hoi Gerlinde
  Bedank hoor.. Ik zou niet weten waar en hoe ik al die informatie moet zoeken
  Maar ben heel blij dat jij dit schrijft.
  Ik geloof het ook. Ik heb ook al gezegd
  We leven in de tijd van openbaringen
  Het is een hele bange tijd.
  Maar er is een God. Die geëerd en gediend wil worden. Groetjes trijntje

  Like

 10. Doet me goed dit te lezen. Ik ben het met je eens, men kan het zich niet voorstellen en kiest voor de kop in het zand. ‘Dat zal de regering toch niet doen….’. Wel, het gebeurt onder je ogen. Wat een half jaar geleden ondenkbaar was zoals bejaarden laten verkommeren, mondkapjes voor een ziekte milder dan een griep ook wat betreft sterftecijfers, verregaande inbreuk op je privacy etc etc is nu waar en iedereen staat erbij en kijkt ernaar en hoopt dat als we dit maar slikken, zo veel afstand houden en nog even volhouden alles normaal wordt. Wel… Nee. Lastig wel, als iedereen je een halve gare vindt. Maar ja… kan mijn mond niet houden hoor.

  Like

 11. Gerlinde, ik lees altijd met belangstelling jouw blogs. Want ik lees dat jij je in het onderwerp verdiept hebt en er over nagedacht hebt. Of ik het met alles eens ben, doet niet terzake. Jij hebt jouw mening en dat is je volste recht. Je hebt in ieder geval de moed om het te openbaren. Ik hoop nog veel van jou te lezen. Een hartelijke groet vanaf het Canarische eiland La Palma. 😘

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik ben het deels met je eens (inperking vrijheden, dat ‘men’ niet het beste met ons/natuur voor heeft, enz) maar ook deels niet (ik geloof niet dat het één groot complot is, daarvoor is de mens naar mijn mening niet vooruitziend genoeg). Maar of we nu dezelfde mening toebedeeld zijn of niet, ik vind dat net de kracht van het internet: dat je verschillende stemmen en meningen kan horen die niet gekleurd zijn door de media. Dus zelfsal schrijf je iets waar ik het niet mee eens ben, vind ik het nog heel waardevol omdat het mij aan het denken stelt en mijn eigen conslusies doet trekken. En daarvoor wil ik je bedanken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 13. Dank je wel 🙂 Ik ben evenmin van mening dat alle machthebbers bij elkaar in een groepje zitten dat wereldheerschappij nastreeft. Of, misschien wel. Maar ik ben er niet bij.
  Toch: iedereen zou zich moeten verdiepen in de dingen die nu spelen. Natuurlijk heb ik niet de wijsheid in pacht, dat beweer ik ook nergens. Ik wijs gewoon dingen aan, waar we achter het gordijn moeten kijken…. maar dat vind ik dus.

  Like

 14. Stel je hebt gelijk??
  Gruwelijk.
  Maar stel je eens even wat anders voor:
  Je hebt een huis waar je met z’n zessen in woont, eet en slaapt.
  Prima, maar nu gebeurt er iets waardoor jullie niet anders kunnen dan familie opnemen.
  Stel hè, en eerst komen je ouders maar binnen een week je broer en gezin , je schoonfamilie maar ook een neef en nicht met gevolg. Het moet want ze kunnen echt nergens anders heen.
  Jij moet ze voeden, een slaapplaats geven, de was doen enz.
  Je loopt op je tandvlees en wordt helemaal radeloos. Je gewone leven is naar de knoppen en je geld is op.
  Maar het moet.
  Misschien als je je dit horror scenario voorstelt, je het ook kunt voorstellen hoe dit voor de medische wereld moet zijn of zijn geweest.
  Tuurlijk zijn de aantallen Covidzieken op de miljarden mensen verwaarloosbaar maar ondertussen werden en worden ze in de wereld hier nog steeds mee geconfronteerd. Met teveel en te weinig.
  Denk je niet dat dit gegeven meetelt in de beslissingen? Die natuurlijk abrupt genomen moesten worden want daar was men nog nooit mee geconfronteerd. Hoe mooi protocollen ook zijn, de werkelijkheid loopt altijd anders.
  Mijn jongste zus, net geen 50 en Corona slachtoffer, heeft het dan smalend, als ze dit soort commentaren leest, over amateurvirologen.
  Waarom denken we overal wat van af te weten terwijl artsen die er middenin staan zeggen: we weten niet wat het kan doen of wat het gaat doen. We denken wel dat je het weer kunt krijgen maar misschien niet zo ernstig. We weten niet of je nog embolie of trombose kunt krijgen, we weten niet of je hersens blijvend beschadigd zijn.
  En dit dus niet gezegd aan oude mensen maar aan nog geen vijftigers.
  Covid zet de wereld op z’n kop. Absoluut waar. Dat er lieden zijn die daar misbruik van proberen te maken, ook waar. Dat is in elke andere rare situatie ook zo. Sommigen storten in qua bedrijf en anderen beleven topomzetten.
  Misschien wordt nu duidelijk dat we met een gigantische overbevolking te kampen hebben. Dat daarom ook besluiten genomen woordenboek de hele wereld die niet altijd even best voor deze aardkloot is. Maar ja, eten, dak boven je hoofd, onderwijs en medische hulp wil iedereen wel.
  Luxe ook. En ook daar maken sommigen onder ons lelijk misbruik van. De lui die het niet kan verrotten dat de rest naar de ratsmodee gaat als zij maar kunnen doen wat ze willen.
  Allemaal waar, maar zwart-wit is dit niet. Probeer het je nogmaals voor te stellen in het klein : teveel mensen in 1 huis, niet genoeg eten en mankracht, geen geld en hoe maak je dan je beslissingen?
  Gewoon maar om eens verder te kijken dan je eigen neus lang is. Ik lees teveel dat ik andermans stukken moet lezen en vooral moet ik geloven!!
  Feiten maar dan ook echte feiten en daarmee zal blijken dat de waarheid weer in het midden ligt. Complotdenkers zitten vaak mis. Waarschuwers blijken vaak niet gehoord en dus gaat men schreeuwen. En zo worden mensen bang gemaakt want lang niet iedereen is in staat om stukken te lezen en te begrijpen.
  Overigens mensen uitschelden en voor weet ik wat uitmaken helpt dat?
  Ook een gebrek aan beschaving.
  Laten we hopen op gezond verstand van de meerderheid.

  Geliked door 2 people

 15. Dank je Gerlinde. Ik ben dankbaar dat jij dapper bent en het durft te benoemen. Ik benoemde van de week weer eens wat kreeg ook een berg sh*t over me heen, een enkeling was het met me eens en ging vervolgens ook posten op facebook. Er is ook een verschil tussen complotdenkers en mensen die kritisch nadenken en vragen hebben. Sinds wanneer mag dat niet en waarom wordt je dan weer gelijk in het hokje geduwd. Ik ben letterlijk en figuurlijk in de overgang. Kan niet meer omgaan met mensen die alleen denken aan wat ze nu weer voor tas gaan kopen. Of een drama maken dat ze niet uit 150 verschillende vakantiebestemmingen kunnen kiezen dit jaar. Maar over iets belangrijks praten ho maar. En ik sta echt open voor eenieders mening. Maar andersom is dat helaas niet het geval. In 2011 zei iemand tegen me dat vanaf het jaar 2012 de sluiers van de wereld zouden afvallen. Niet voor degenen die niet willen zien. Ben niet voor georganiseerde religie maar ben wel gelovig. Daarom denk ik dat we in de eindtijd leven. Het gaat gepaard met veel lijden van onschuldigen. Denk ook aan je blog van de adelaars, mijn hart is gebroken. Ik heb gewoon zoveel verdriet en kan er gewoon niet bij wat er gebeurt. Laat het dan de eindtijd zijn, een reset. Gisteren zag ik een film over het leven van kunstschilder William Turner. Wat een schoonheid in die film, prachtige beelden. Er is zoveel moois om nog te ervaren, dat geeft me dan weer een sprankje hoop.

  Geliked door 1 persoon

 16. Ben het met je eens… Eindtijd. Ragnarok…. Er komt een nieuw tijdperk, maar voor iets om geboren te kunnen worden niet weet ook iets sterven…
  Ik heb hier nu alleen maar een shitload aan denigrerend bedoelde opmerkingen gelezen, niemand die inhoudelijk iets schrijft over de dingen die ik benoem. Alleen : je bent achterlijk.
  Als dat het niveau is van de schrijvers, dan maar achterlijk 😑
  Heb het er wel eens met een vriendin over gehad, de kalender van de mayas en zulks… Dat het niet betekende dat op die dag de wereld zou vegan maar dat vanaf dan een nieuw tijdperk geboren zou worden. En dat gaat nu eenmaal met lijden… Zou het zo zijn? Gewoon een theorietje….
  Het is tot een met verboten om kritisch te zijn tegenwoordig. Dat hebben we helemaal geen censureren Mark Zuckerberg voor nodig, dat doen de brave burgers zelf wel. Zoals Vernon Coleman zei, als de regering zegt dat mensen met hun kop in een emmer paardenmest moeten gaan staan om het virus te verdrijven, doen ze dat zelfs nog.
  Ien was de enige met inhoudelijk commentaar en dat waardeer ik enorm. Maar… Ja, ik word er ook moe van, van mensen die alleen maar je uitmaken voor nazi of knollenkwekende mafkees, iets in die trant. Ik vind het jammer dat het zo moet. We zouden van elkaar moeten kunnen leren. Ik lees ook gewoon de Noorse en Nederlandse kranten, dus ik weet echt wel wat het heersende beeld is… Maar allez.
  Wens je veel sterkte, hopelijk lukt het je in genoeg noe dingen te vinden om een tegenwicht te kunnen bieden 💚
  Gisteren in de onderste podcast zei een van de heren: ‘those who know, can not sleep’. En ik slaap wel goed, maar eenmaal ontwaakt ga je niet meer verder dromen….

  Geliked door 1 persoon

 17. Hee Gerlinde, dank je wel voor het op een rij zetten van zoveel informatie. Ik heb lang nog niet alles tot me genomen – geef het simpele en fijne leven hier op mijn eigen vierkante kilometer toch prioriteit, maar dat lezen komt nog. Ik ben blij dat jij dit juist op jouw eigen manier brengt – en inmiddels ook wel nieuwsgierig naar voorgaande blogs (ja, ik wil bij jou ook weer eens even lekker bijlezen!). Maar, om met de woorden van Doutzen te spreken: I have been quiet for a while, I have been trying to make sense of it all and I can’t! Dit blog helpt mij in ieder geval ook weer een stuk om steviger in mijn ‘complotschoenen’ te komen staan 😉

  Geliked door 1 persoon

 18. Ik vind je een lief complot-gekkie hoor! 😉
  Weet je, ook al zou niets waar zijn van de informatie die je hier deelt (en dat hoop ik oprecht) dan nog geeft het mensen niet het recht om je een nazi-moeder te noemen en te beweren dat jouw kinderen zielig zijn? Hoe fout zitten ze zelf dan wel niet?
  Ik begrijp niet dat mensen niet tussen de regels door kunnen lezen hoeveel hart jij voor de aarde hebt.
  Veel mensen zijn bang op dit moment, het virus en vooral de berichtgeving er omheen maakt mensen onzeker. Mij ook. We weten zo veel nog niet, en we laten dat niet-weten graag invullen door mensen die zeggen dat ze het wel weten. En daar zitten op heel veel niveau’s blaters tussen. Die het fijn vinden dat er naar ze geluisterd wordt. Soms blaters die het goed menen, maar ook veel blaters met meerdere agenda’s. En sommige dingen willen we ook horen want dat komt ons goed uit. Maar de meeste mensen willen er niet aan om het in een groter geheel te zien, het feit dat we onze leefomgeving (aarde genoemd) aan het ondermijnen zijn. En we denken dat als we maar een oplossing hebben voor dit virus we gewonnen hebben en weer door kunnen. DAT denk ik dus niet. Ik denk dat we écht eens moeten gaan nadenken. Maar dat mag je niet zeggen, want NU is er het virus. Maar het zou beter zijn om ook over morgen na te denken, en daarna….

  Like

 19. Hey Gerlinde, al ben ik het niet altijd met je eens. En al steek ik qua Corona mijn kop in het zand, ik negeer momenteel gewoon die hele bende, want ik heb andere zorgen aan mijn hoofd, ik wil je laten weten dat ik je al heel lang volg en je mij een heel leuk en lief mens lijkt. En een geweldige moeder. Gezien de reacties zet je in elk geval mensen aan tot denken. Dat is alleen maar goed. Er is moed voor nodig om een mening te laten horen die niet iedereen welgevallig is. En dat maakt je voor mij al een topper.

  Een heel fijn weekend toegewenst.

  Liefs van Jacqueline

  Like

 20. Helemaal niet denigrerend bedoeld. Wil alleen een tegenreactie geven om de toon iets te matigen, omdat jouw ideeën mij dan weer te ver gaan (ja, een mening). Het zijn van die uitersten. Tuurlijk moet er discussie zijn, maar het vraagt om begrip van beide kanten. Dat haal ik nou ook niet echt terug uit alle commentaren. Nogmaals, als we ALLEMAAL nou eens een toontje lager zingen, is het allemaal zo slecht nog niet.

  Like

 21. Lekker blijven schrijven en delen! 😘
  Commentaar over je kinderen? Tja de moedermaffia zit ook vol complottheorieën. 🥴

  Geliked door 1 persoon

 22. Ik had het niet over jouw commentaar dat denigrerend bedoeld was. Ik gooide hem weg uit een soort frustratie. Doe ik geregeld met mijn hele blog dus vat het niet persoonlijk op.
  Maar weet je, overal lees ik de ene kant van het verhaal. Er zijn een paar plekken waar ik de andere kent lees. Die meer plausibel is in mijn ogen. Er zo hidden in plain sight dat ik het wil delen. Serieus, ik heb geen behoefte aan nog meer dan de andere kant, maar sta open voor weerlegging. Maar dat hoor ik niet. Wel dat je afhaakt en hier nog steeds bent 🤭
  Maar nee, jij was niet degene met het denigrerende commentaar. Ik haal genoeg rotzooi weg.
  Ik ga geen toontje lager zingen. Ik betaal de kosten, vraag aan niemand gld, dring niemand iets op om te kopen. Ik deel alleen informatie die mij relevant lijkt OP MIJN EIGEN BLOG. Mag het. Je hoeft hier niet te lezen hé. Ik post het voor de mensen die dat wel willen. Genoeg blogs van mensen die alleen maar over breien en navelstaren schrijven….

  Like

 23. Bedankt voor je reactie. Jammer dat in die laatste alinea dan toch weer die veroordelende toon zit die me zo irriteert. Een vriendelijke discussie blijft lastig. Maar je hebt helemaal gelijk, het is jouw blog. En ik haak nu echt af.

  Geliked door 1 persoon

 24. Hoi Gerlinde, Ik ben absoluut geen complotdenker maar merk wel dat ik steeds kritischer word. Op den duur ga je aan alles wennen en dan is het wel goed om even wakker geschud te worden (ook al ben je het er niet mee eens) . Mensen gaan dan in elk geval weer zelf nadenken! Jouw blog jouw mening!

  Geliked door 1 persoon

 25. Complot of geen complot, ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat hoe we er ook over denken, we doen er allemaal aan mee. We kunnen wel zeggen we zijn tegen al die grote bedrijven die het klimaat verpesten, tegen windmolens enz, maar ondertussen willen we wel leven met alle gemakken die de moderne technologie oplevert. we roepen dat kleine ondernemers kapot gemaakt worden , maar ondertussen kopen we wel bij grote ketens omdat dat goedkoper is. We kopen electrische autos en fietsen , want dat is zo goed voor het milieu, maar geen mens vraagt zich af wat er met met de accus van al vervoersmiddelen gaat gebeuren als ze niet meer goed genoeg zijn om te gebruiken. en al die accus moeten opgeladen worden en niemand vraagt zich af waar die energie vandaan komt. Maar meer windmolens en zonne panelen willen we niet. En voor wie gaat zeggen dat we allemaal off grit moeten gaan leven, zelfs dat is niet te verwezenlijken want ook daar voor heb je kapitaal nodig. We geven steeds meer aandacht aan vloggers en influencers maar ook die zijn niet onafhankelijk. Neem een Doutzen Kroes, leuk mens hoor, maar waardoor is zij bekend geworden? Niet omdat zij met aandacht voor het klimaat en. kleine ondernemers in zee ging. Zij is bekend geworden door die grote bedrijven waar we nu met zijn allen tegen aan moeten schoppen. Lekker makkelijk om van uit je comfortabele positie nu anderen te vertellen wat ze fout doen. En om terug te komen op het feit dat politici ons niet vertellen dat we naar buiten moeten enz. Je gezonde verstand gebruiken is iets wat je ook zonder hulp of aanwijzingen van politici moeten kunnen doen. Ik denk dat als we allemaal wat minder willen of niet standaard vinden dat we er recht op hebben dat het leven een stuk simpeler en prettiger word. En wat je ook vind van de lockdowns in je land/werelddeel , mij is in mijn omgeving opgevallen dat er in ieder geval een stuk minder zwerfaval was, dat er geen files waren, weinig vliegtuigen in de lucht en als gevolg daarvan een stuk minder geluidshinder en uitlaatgassen.

  Geliked door 1 persoon

 26. En ja… zo zitten we allemaal gevangen….
  Hoewel een kennis gisteren vertelde van een collega van haar, die met vrouw en kind helemaal zonder water en stroom in een hutje leeft in het bos. Het kan wel.
  Wij hebben ook een (tweedehandse, hybride) auto. Die ons overal volgt. Mensen met kritiek op google gebruiken ook google om dat via yt te uiten.

  Ik ben met je eens dat het ook positieve voordelen heeft. Ik geniet van de lucht zonder vliegtuigen en ben blij dat we erachter komen dat lokaal is beter dan globaal wat betreft veel dingen. Van de lockdown hier merkten we amper wat, omdat we toch nooit ergens komen en toch al veel thuis zijn.

  Ik heb al vaker gezegd dat ik echt bevoorrecht ben en net zo makkelijk gebruik maak van alle voordelen die de huidige maatschappij biedt. Ik heb niet alle oplossingen.

  Maar ik denk dat we, wat we ook gaan doen, heel erg goed onze ogen moeten openhouden voor wat er onder onze neuzen gebeurt, welke agenda’s worden doorgedrukt en op welke gegevens de overheid zich baseert om dit alles vorm te geven.

  Like

 27. De lockdown had voor mij persoonlijk ook erg weinig gevolgen, ten eerste omdat ik gewoon door gewerkt heb. Ik maak schoon op een woonvorm voor mensen met meervoudige ,lichamelijke en geestelijke beperkingen. Nou ja gewoon doorwerken was het ook niet echt, omdat er sprake was van besmettingen en /of verdenking van besmetting. Dus werken met beschermmiddelen die gelukkig wel aanwezig waren. Een bewoner is overleden en een aantal bewoners en een groot aantal begeleidend personeel raakte besmet en hoewel de meeste gevallen vrij licht waren merk je dat iedereen veel tijd nodig heeft om weer volledig te herstellen en bij sommigen zijn nog steeds klachten aanwezig, dus de opmerking het is gewoon een griep zul je mij niet meer horen bezigen ook al maakte ik me daar in het begin ook schuldig aan. Bovendien is nog steeds niet duidelijk wat voor gevolgen een coronabesmetting heeft op je gezondheid en of het virus blijft muteren. Het is misschien waar dat er minder mensen overlijden door corona dan door een andere vorm van griep, maar het zal jaren duren voor de echte feiten en fabels over corona bekend zijn. en dan nog zullen er verschillende meningen over blijven bestaan, want ook “‘deskundigen” zijn het niet altijd met elkaar eens.

  Like

 28. Simpele vraag : Wat moet Bill Gates doen om aan te tonen dat hij niet in al die komplotten zit?

  Like

 29. Stoppen met het steunen van allerlei journalistieke verenigingen, omroepen, zijn belangen in farmaceuten met twijfelachtige reputaties (en andere gezondheidsinstellingen als ziekenhuizen en universiteiten etc) stoppen, stoppen met zich als ongediplomeerde mislukte softwareboer zich bezig te houden met dna veranderende vaccins die hij naar eigen zeggen bij 7 mld mensen wil inspuiten een begin?

  Like

 30. De links die ik post, dat is doorgaans vaak Bill himself die dingen uitlegt. Geen mensen die dat beweren. Nu kan je alles uit zijn context rukken maar de statements zijn zo klaar dat ik er moeilijk iets anders van kan maken.

  Like

 31. Inderdaad, ik lees geregeld van onderzoekers die zeggen dat het wel tien jaar duurt voordat ze echt iets weten over een virus. Nu misschien eerder, gezien de mate waarop iedereen er mee bezig is?

  Maar dat het nare gevolgen heeft, dat onderschrijf ik. Er was een Duitse duikarts die vaststelde dat bij gezonde jongere mannen de longen ernstig beschadigd waren, terwijl ze niet of nauwelijks klachten hadden gehad. Dat maakt het ook ernstig.

  En ik denk dat het goed is om bepaalde maatregelen te nemen. Alleen moet het doel wel de middelen heiligen (eigenlijk toch de middelen het doel?) en met gezichtsmaskers in de open lucht, kinderen een smetvreestrauma laten krijgen en het inenten van iedereen met een zeer dubieus vaccin schieten we dat doel een beetje voorbij.

  En natuurlijk speelt ook de algehele gezondheid van iemand mee. Als ik zo eens op straat kijk, is die bij de meesten ook niet denderend…

  Like

 32. Kijk eens op voedingscentrum.nl (100% gesubsidieerd door de overheid) met alle adviezen en informatie over gezond leven en eten ook in relatie tot deze Corona-tijden. Ik heb genoten van je stukjes zoals je voorlaatste “wat we zoal doen”. Ik hoopte dat je een keer zou stoppen met je haatteksten over de Nederland in Corona tijd, maar dat gebeurt helaas niet moet ik constateren. Ik schrik vooral van je opmerking “doden zijn er niet”. (6.500) Gelukkig voor jou (en voor Nederland) woon je in de Scandinavische landen waar ze wel gezond verstand hebben. Ik zal je stukjes dus ook niet meer lezen.

  Like

 33. @Els:
  Voedingscentrum: directeur komt bij Unilever vandaan.
  “Tegelijkertijd zijn meerdere medewerkers van het Voedingscentrum afkomstig van industriële voedselproducenten (o.a. Unilever en McCain Foods) waarmee niet alle schijn van belangenverstrengeling is weggenomen. Ook zijn ze afkomstig van de Gezondheidsraad waardoor de grens tussen deze organisaties is vervaagd.”
  Dit komt van dezelfde Wikipedia-pagina vandaan waar jij (waarschijnlijk) hebt gevonden dat het 100 % door de overheid gesubsidieerd wordt.

  Ik denk zelf niet in complotten maar je hoeft niet zo ver te zoeken om info te vinden waar je op z’n minst vragen bij mag hebben.

  Like

 34. Daarnaast, lezen is ook een kunst. Gerlinde zegt niet dat er geen doden waren, maar dat er nu geen doden zijn. En je hoeft maar naar de statistieken te zoeken om te zien dat dit klopt.

  Like

 35. Gerlinde, ik vind het supergoed dat jij hierover schrijft in je blogs.
  Het valt me al jaren op dat bij zaken waarover op msm geen open discussie mogelijk is, er een verborgen agenda is. En er wordt erg gemakkelijk gesproken over ‘complotdenkers’.
  Maar eens even terugkijkend, de waarschuwingen over: euro, EU ontwikkelt zich tot superstaat, biomassa is slecht voor het milieu, windmolens zijn onrendabele vogel- en insektenversnipperaars (ik twijfel of ik dit nu goed schrijf, want in versnipperen zijn ze wel erg goed).
  Zo gek waren de kritische mensen niet.

  Ik ben blij dat jonge mensen kritischer zijn en dat Doutzen er wat over heeft gezegd. Raar dat ze zoveel over zich heen krijgt. Ze wil mensen juist aan het nadenken zetten.
  Wat jij schreef over Hugo, mondkapje niet voor ouderen bij tweede golf. Daar heb ik op een ander blog op gereageerd dat kwetsbare ouderen dus wel dood mogen en de rest vooral Monddood.

  Ik begrijp het grenzeloze vertrouwen in overheid en artsen niet. Hoeveel fouten er gemaakt werden, maar ‘Rutte deed het goed’, zucht.
  Artsen moeten zich aan protocollen houden en weten zo goed als niets over gezonde voeding en leefstijl. Wel over pillen voorschrijven volgens de regeltjes. De farmaceutische industrie is er maar blij mee.

  Geliked door 1 persoon

 36. Hahahaha, zielige Gerlinde van den Bosch. Blijf aub daar in het noorden met jouw pauperzootje en trek een paar kekke kouschen aan om den man te behagen, thats all you need!

  Thorhild.

  Like

 37. Los van of ik het met je eens ben of niet, het is goed dat er mensen kritisch bijven kijken. Alleen op die manier kunnen er dingen aangepakt worden. Als niemand iets zegt, gebeurt er sowieso niks, gaan mensen niet nadenken. Want we lopen als schapen achter elkaar aan in de kudde, het zwarte schaap wordt makkelijk buitengesloten omdat die een andere kijk op dingen heeft. Als we allemaal elkaar mening nou gewoon eens zouden respecteren en kijken naar wat je er voor jezelf uit kunt halen, dan zou de wereld een stuk mooier en vriendelijker zijn.
  Dan nog even mbt geen advies mbt gezond eten, bewegen en dergelijke vanuit de regering. Mensen zijn ondertussen zo mak geworden dat ze zelf amper kunnen nadenken wat goed voor ze is. Er zijn niet voor niks zoveel mensen met overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Voor een deel is dat een fout in het lichaam (daar kan iemand weinig zelf iets aan doen), maar een groot deel is gewoon niet zelf nadenken over wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren en/of goed te houden. Mensen vinden de comfort en het gemak fijn. Waarom ‘vieze’ groenten eten als je een zout- en vetrijke, makkelijke en goedkope maaltijd kunt eten? Waarom moeite doen om beter te worden als je een pilletje met allerlei chemische zooi kunt slikken en lekker op de bank kunt blijven hangen? Mensen hebben zichzelf overgeleverd aan de medische industrie, dat die alles wel op lost. Terwijl ze dus zelf al heel wat kunnen voorkomen, zowel gezondheidsklachten als hogere zorgkosten (en dus een hogere zorgpremie)

  Like

 38. Hahaha, Marianne ik weet niet wie jij bent. Gelukkig maar! Zielig figuur die jij bent om iemand, die een andere kijk op de wereld heeft, proberen zo onderuit te halen en persoonlijk aan te vallen. Nee… echt dapper ben je. Petje af!

  Geliked door 1 persoon

 39. Haatteksten over Nederland? WTF! Ik heb ergens nog wat liefde voor het land dat het ooit was en voor een aantal mensen die er wonen. Dat is de reden dat ik dingen aankaart. Merde, lezen is ook een vak he! Als ik niets om NL gaf, zou ik er ook niet over schrijven. Als ik me geen zorgen maakte, zou ik er niet over schrijven. Maar weet je, ik maak me druk om mijn familie en vrienden. En om al die mensen die ik niet ken. Dat je het stomme idee hebt dat ik haatpraat over NL verspreid, nou dat is het inderdaad maar beter dat je niet meer leest. Serieus. Het is gvd precies het tegenovergestelde. Maar succes met Hugo de Jonge, ik hoop van ganser harte dat ik er volledig naast zit. Echt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s