Het einde nadert. (van de vakantie)

Gisteren was het mooi weer en we maakten een tochtje met de boot. De motor houdt het al langer vol dan de vorige en het kleinere bootje heeft een ideaal formaat om snel even mee weg te varen. Heel de dag regende het. Altijd als de man vrij is. Ik vermoed een complot. Iets met geo-engineering 😀

Maar tegen de avond klaarde het op en hoewel de dreigende wolken ons van alle kanten tegemoet kwamen, gingen we toch met het bootje naar Brekkestø voor Het IJsje. Ze hebben daar Norges Største Kule-is (Noorwegens grootste ijsbolletje) en dat is niet gelogen. Ik at mee met een van de kinderen en na een derde deel was ik al een beetje misselijk. Het was wel lekker, want passievruchtensmaak. Nom! Een of tweemaal per zomer doen we dat. We hielden het droog.

Het ‘nieuwe’ bootje is echt leuk. De man kocht het ‘wrak’ voor 150 euro, leerde stoelen bekleden met de naaimachine, schuurde, plamuurde en verfde alsof er geen eind aan moest komen, bekleedde het met platen die hij voorzien heeft van een ‘teak’motiefje en plaatste er een op zijn werk afgekeurde motor in.

We kregen gisteren visite van een Noors / Nederlands gezin met vier kinderen en dat was gezellig. Het ijs tussen de kinderen was vrij snel gebroken en we spraken af om elkaar vaker dan eens in de twee jaar te treffen. Internet heeft grappige wegen om mensen bij elkaar te brengen. Naast behoorlijk minimalistisch en wonend in Noorwegen hebben ze vier kinderen die allemaal nagenoeg even oud zijn als die van ons. Best knap met vier stuks 🙂

Ik vind het altijd grappig dat alle Nederlanders in het buitenland hetzelfde doen als ze in Nederland zijn: naar de bakker, friet met mayonaise eten, hagelslag en drop kopen bij de AH, Chinees eten en naast langs familie en vrienden.

Iets dat we voorlopig even niet gaan doen, maar zo herkenbaar. Nu regeringen echter overal weer gekke maatregelen nemen, heb ik geen zin om straks twee weken in thuisquarantaine te moeten. Of dat de man in (onbetaalde) quarantaine moet. Of dat we als een gek weer terug moeten rijden om dat voor te zijn.

De bezem erdoor!

En zoals altijd als het eind van de vakantie in zicht komt -nog drie weken voordat het weer begint-, begint het enigszins te kriebelen om terug naar normaal te gaan. En dan gaat de bezem er flink door want in bijna zes weken lichte verwaarlozing verzamelt zich toch een indrukwekkende hoeveelheid rommel overal, hoezeer ik ook mijn best doe om het netjes bij te houden.

Ik begon vandaag met wat opruimen, maakte het nodige weer eens goed schoon, declutterde wat… heerlijk. Rust in mijn hoofd.

Ik wil ook niet heel de tijd de boemam uithangen en constant zeuren over troep maar ik word erg gelukkig als alle D. Ducks, knuffelbeesten en tekeningen uit het zicht zijn dus ik ben weer wat strenger met opruimen nu tegen de kinderen. Beter voor mijn geestelijke gesteldheid. Hoewel sommige mensen vinden dat er sowieso geen redden meer aan is 😉

Iets meer routine doet mijn hoofd veel goed, want visuele rommel vind ik erg vervelend. Een tijdje gaat het goed maar dan opeens kan ik er niet meer tegen, vooral als er al veertien uur per dag 4 of 5 mensen om me heen zijn. En ik geniet er dan ook van om alles weer redelijk leeg en strak te hebben.

Weer wat meer structuur in mijn eigen routine vind ik ook fijn. Gewoon weer elke dag een was doen, zo nu en dan flink vooruit koken, niet meer dan eenmaal per week boodschappen doen, mijn schoonmaakroutines weer oppakken in plaats van steeds brandjes blussen… Ik houd van de illusie van controle over mijn leven 😉

16 gedachten over “Het einde nadert. (van de vakantie)

 1. Wauw, wat een mooi bootje is het geworden!
  Wat gaat zo’n vakantie dan toch snel hè! Hier nog 4 weken vakantie voor dochter. Manlief gaat morgen weer aan het werk en zoon heeft hertentamens dus die tellen we maar niet mee 😉
  Woensdag gaan dochter en ik een weekje samen op vakantie. Even een weekje geen gezin om voor te zorgen, dat is ook wel eens fijn. En uniek voor mij. Want langer dan 3 dagen ben ik nooit van ze weg geweest.
  Geniet van het einde! 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Succes voor B zijn hertentamens, moge hij slagen! Klinkt gezellig, samen met je dochter. Zal wel heel gek zijn, zo zonder huiselijk gedoe. Veel plezier alvast!

  Like

 3. Complimenten voor je man! Zo netjes gemaakt en ik vind de kleuren ook heel mooi. Jaren ‘50 gevoel of zoiets.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Gerlinde,
  Ik volg je nog steeds via de blog,want heb geen Instagram.
  Wist ook niet hoe ik een bericht kon plaatsen .( Nu wel 😁) We hebben vorig jaar regelmatig gemaild en dat vond ik erg gezellig!
  Complimenten voor je man! Gouden handen !
  Heel herkenbaar wat je schrijft over je huishouden.
  Hier is de vakantie net begonnen en oefen mij in loslaten van het ritme in huishouden enz. Maar af en toe hè moet de bezem er echt doorheen!
  Hoop dat de wereld rustig blijft met het grillige virus.
  En dat we hier met wijsheid om kunnen gaan. Lieve groet van Salesa uit Nederland

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat ziet dat bootstoeltje er strak uit! Heerlijk, om zo’n man te hebben die van een wrak een superfijn bootje kan maken. Kan me goed voorstellen dat je uitkijkt naar je eigen ritme en routines na de vakantie en het bezoek. Ik word al zenuwachtig als twéé mensen ons willen bezoeken 😮 en dan hebben we nu de hond nog als excuus om ‘nee’ te zeggen, maar als die er niet meer is… moeten we andere excuses gaan verzinnen 😅

  Like

 6. Wat ziet het bootje er goed uit! Hulde aan je man. Heerlijke plaatjes ook vanaf het water

  Like

 7. Leuk dat bootje! Knap ge-re cycled😉veel vaar plezier, en op naar het einde van de zomer vakantie! Met 2 jonge kids kijken wij er ook al weer stiekum naar uit😉 Kus en knuffel uit N-H.

  Like

 8. Onze vakantie is net begonnen en ik heb net een heleboel achterstallig huishoudelijk werk weggewerkt. Zo kan ik de vakantie met een opgeruimd hoofd beginnen. 😉 En vandaag is toch een verregende dag. Hebben we morgen weer tijd voor een uitje.
  Het bootje is supermooi geworden. Die stoelen….zo netjes gemaakt. Complimenten voor de man! En natuurlijk weer geweldig mooie plaatjes van de Noorse kust.

  Like

 9. Al met al gaat zo’n vakantie dan toch weer snel voorbij. Ik merk het altijd aan de lucht en het licht als de zomer op zijn eind loopt. Ik word er altijd wat melancholisch van. Aan de ene kant vind ik de herfst prachtig, maar tegelijk had ik graag gewild dat de zomervakantie nog wat langer duurde. Maar zover is het nog niet. Hier ook nog 3 weken vrij. Net terug van een weekje kamperen in Drenthe.
  Wat is de stoelbekleding van het bootje knap gedaan! Echt applaus!
  En ja die routines….loslaten en weer oppakken. Het gaat oneindig door. Ik herken het ook van niet steeds mopperen op de kinderen over opruimen. Maar soms schiet ik wel uit mijn slof hoor! Zoals natte zwemhanddoeken laten liggen op slaapzakken 😦

  Like

 10. Jaar geleden waren jullie gezellig bij ons. Als dat gezeik voorbij is tegen we elkaar weer. Ik heb geen zin in de herfst, althans in wat eraan komt. Maar herken je melancholische gevoel. Heb dat altijd als de zon zo vals op het water begint te schijnen. Einde van de zomer weer hier….

  Geliked door 1 persoon

 11. Het was heel gezellig, nogmaals bedankt! 💕 De volgende keer satsen we op beter weer en gaan mee een ijsje eten op Brekkestø. Indrukwekkend opgeknapt bootje trouwens! 😃 😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s