Capsule wardrobe voor de herfst

Het is van dat typische nazomerweer. Zalig. In de zon is het heerlijk, als de zon weg is, is het opeens gemeen koud. Qua kleding is dat weer even aanpassen, van dunne jurkjes naar… dikke jurkjes. Of dunne jurkjes met een vest. Ik vind het altijd wel fijn om wat meer kleren aan te kunnen trekken zonder dat het zweet me uitbreekt.

En bij een ander seizoen, hoort ook een andere garderobe. De zomerste zomerdingen zijn opgeborgen en oude favorieten kunnen weer uit de mand onderin mijn kast tevoorschijn gehaald. De man gaf me een prachtige zachte leren broek van Malene Birger, die draag ik nu ook geregeld.

Naast deze spullen heb ik nog vijf hemdjes voor onder mijn kleren, die ik niet meetel. Daarom niet.

Mijn huidige capsule wardrobe:

 • Dikke zwarte jurk
 • Korte, ribgebreide zwarte jurk
 • Knielange Hugo Boss jurk, zwart met donkerblauw, korte mouwen
 • Zwarte jurk met witte stippen
 • donkergroene jurk
 • Zwarte leren broek
 • Skinny nepleren broek
 • Korte nepleren rok
 • Zwart icebreaker vest met rits
 • Donkerrood met witte Noorse trui
 • Donkerblauw gebreid kort vest
 • Lang zwart vest, open
 • Lang zwart vest met knoopjes
 • Donker teal vestje met knoopjes
 • Dikker blauw vestje met knoopjes
 • Zwarte top met kant, lange mouw
 • Zwarte top met kant, korte mouw
 • Lange hoge laarzen met hoge hak
 • Gabor enkellaarzen met hoge hak
 • Panama Jack warme laarzen met middelhoge hak
 • Zwarte lange wollen jas
 • Kasjmier zwarte sjaal
 • Handtas van Nichola Jane op Etsy

Praktisch alles past bij elkaar en stuk voor stuk zijn het dingen die ik graag draag en waar ik me goed in voel.

Vorig jaar deed ik, naar aanleiding van het enthousiasme van youtuber Diane in Denmark, de Dress Your Truth test. Ze heeft er meerdere video’s over en hoewel het er vreselijk tummig uitziet, heeft het me wel geholpen om zeker te weten wat bij me past.

Wat ik nu draag, is daar het resultaat van. Iets meer kleur van voorheen maar dingen als bloemetjes, lichte kleuren en bijzondere structuren zijn echt niet aan mij besteed, hoe mooi ik dat ook bij anderen vind.

Ik heb nu 23 dingen inclusief schoenen, jassen en handtas en dat is ruim voldoende. Het is eigenlijk nog meer keuze dan nodig maar gezien het wisselende weer en het feit dat iets te kiezen ook leuk is, is dit aantal voor nu perfect.