Offline, bessen, blog.

Het is alweer bijna een week geleden dat ik iets schreef en dat had meerdere oorzaken. Mijn laptop is zo gruwelijk traag en in combinatie met toch al traag internet is dat best frustrerend. Terugzetten naar fabrieksinstellingen geeft een foutmelding. Positief is dan weer dat ik mijn laptop amper van binnen zie de laatste tijd en veel heb gelezen, gedagboekt en gewandeld.
Mijn telefoon is nu redelijk rigoureus opgedoekt, die liet zich namelijk wel resetten en vervolgens ben ik hem uit het oog verloren. Ik heb hem nog niet gemist maar dat had ik ook niet verwacht.

Verder had ik veel te doen. Alles weer eens netjes opruimen en declutteren, de dagelijkse dingen, wandelingen met de kinderen (al dan niet om bessen te plukken), de tuin aanharken en opruimen: allemaal gewone, fijne, huiselijke dingen. Verder hebben we nog iets van een sociaal leven en daar gaat ook nog tijd in zitten. Aanstaande zaterdag gaan we naar een antiwindmolendemonstratie, want demonstreren is helemaal du jour. Doen we ook eens mee aan een rage.

Vandaag moesten er bessen geplukt. Rond de Ikea hier groeien honderden appelbesbomen (Aronia) en die staan allemaal helemaal vol met bessen. Die zijn heerlijk en samen met mijn buurvrouw plukte ik zes zakken vol voor in de vriezer.
Je kan er sap (en wijn!) van maken, maar om zo te eten vind ik ze heerlijk. Je zit er snel vol van en ze bevatten twee keer meer antioxidanten dan blauwe bessen. Ik snap overigens niet waarom er niet gewoon Noorse bomen geplant kunnen worden maar if you can not beat them, eat them ofzo 🙂

Het komend weekend gaan we verder plukken. De man kan dan ondertussen de keuken bestellen. Ik kreeg vandaag bericht dat ik (eindelijk!) met terugwerkende kracht dik drie jaar Noorse kinderbijslag bijgeschreven kan zien op mijn rekening dus ik hoef er nu geen geld op mijn spaarrekening voor aan te spreken. We mogen het verrekenen met de huur. Sympathiek!

Verder gaf een week amper in de buurt van mijn computer ook wel de kans om te bedenken wat ik met mijn blog ga doen. Wil doen.
Ik heb geen idee. En al had ik een idee, dan heb ik over een maand een ander idee. Maar schrijven over eenvoudiger leven, minimalisme en al die dingen vind ik het leukste om te doen. Ik moet eens proberen om wat kortere, meer concrete stukjes te schrijven.

Vandaag zat er een immens grote libelle binnen in huis. Die hebben verrassend sterke vleugels merkte ik toen ik hem buiten probeerde te zetten. Verder zag ik vanmorgen toen ik naar buiten liep een hertje en toen ik tegen hem praatte, bleef hij staan en naar me kijken. Ik heb hem verteld weg te blijven van de jagers, dus aan deze kant van de weg, waar ze niet mogen schieten. En ik vind hertjes in de achtertuin erg leuk.