Bodybrushen voor meer gezondheid, minder afval.

Foto door Elly Fairytale op Pexels.com

Het is een lelijk woord, ‘bodybrushen’, maar lichaamsborstelen klinkt ook niet. Het is wel heel goed voor je en daar gaat het om. Voor mij is het de ideale manier om mijn vel zacht en gezond te houden en als ik de verhalen mag geloven daarbij ook nog eens de bloedcirculatie te verbeteren, afvalstoffen af te voeren en dode huidcellen te verwijderen en meer. Wie wil dat nu niet?

Er zijn allerlei mooie, hitech borstels te koop van rond de 35 euro of meer. Nu mag kwaliteit best wat kosten maar dat lijkt me overdreven voor een borstel. Ik heb een simpele borstel van La droguerie écologique, eigenlijk een schoenpoetsborstel maar die is perfect voor dit doel. Het moet geen heel zachte borstel zijn maar het moet evenmin pijnlijk zijn als je een beetje druk erop zet. Je vel moet verzorgd worden, niet opengeploegd.

Het zou je energieniveau positief beinvloeden, je huid stralender en gezonder maken, cellulite verminderen en zorgen dat wat je daarna smeert, beter wordt opgenomen door je huid. Het zou de werking van je lymphen stimuleren, je lichaam helpen om afvalstoffen kwijt te raken, verstopte porien en ingegroeide haartjes verminderen en je vel zachter maken.

Ik weet natuurlijk niet of dat waar is. De een zegt van wel en de ander zegt van niet. Maar ik merk het positieve effect, zeker als ik het weer doe na een tijdje vergeten. Cellulite heb ik niet, energie wel. En een zachte huid als ik het consequent doe. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends eerst te borstelen en dan koud te douchen. Daarna voel ik me fantastisch.

Borstelen doe je vanaf je voeten naar je knieen en verder omhoog, vanaf je vingertoppen naar je schouders en dan je torso, tot en met je nek en oren. Voorzichtjes, maar wel enige druk erop zetten, terwijl je rondjes draait met de borstel, dus niet alsof je je haren kamt.

Een bijkomend voordeel is dat je amper andere producten hoeft te gebruiken. Scrubben hoeft niet en smeren ook veel minder omdat het product veel beter wordt opgenomen door je huid na het brushen.

Een bodybrush is dus een goede investering voor een meer minimalistische verzorgingsroutine, minder rommel in je badkamer en een betere gezondheid.