Stormachtige Noorse kust.

Eindelijk lukt het me om wat foto’s te uploaden. Deze storm en onze internetverbinding werken niet echt samen en het was al niet heel snel. Geen glasvezel hier på landet.

Mijn eigen laptop is zo traag dat ik er eigenlijk niets meer mee kan. Terug naar fabrieksinstellingen werkt niet en ik weet niet waarom. Gelukkig heeft de man een laptop, waarmee we ’s avonds een serie kijken waar ook nogal tijd in gaat zitten. Maar dat geeft niet, naast de man op de bank is gezellig. Toch: bloggen schiet er een beetje bij.

Gisteren hebben we in een kwartier de keuken leeggemaakt en de inhoud in een vakkenkast gezet (minimalisme, jeej) en in een uur het ding naar buiten gewerkt. Dinsdag komt de nieuwe en in de tussentijd moeten we ons even ‘behelpen’ met wat simpele gerechten. Maar dat deed ik toch al; ik probeer nu elke dag vers te koken in plaats van de vriezer vol te gooien met mijn zelfgemaakte kant en klaar maaltijden. En dit bevalt ook prima, het dwingt me om wat meer creatief te zijn. En dat is ook iets dat ik graag wilde doen: weet wat meer nieuwe recepten proberen. Ik heb wat kookboeken geleend bij de bieb en aangeschaft bij de kringloop en hoewel ik zelden maak wat er in een specifiek kookboek staat, geeft het me altijd goede ideeën.

De man was een paar dagen thuis deze vakantie en gisteren gingen we even een frisse neus halen. We stonden het natuurgeweld te bewonderen toen we letterlijk overspoeld werden door een uit de kluiten gewassen exemplaar. De kinderen vonden het geweldig, en wij ook. De wandeling werd er wat korter door want we moesten daarna naar huis voor droge kleren en chocomel.
Het was gek, want het waaide hier helemaal niet zo. Op zee moet het heel erg gespookt hebben want we hebben hier toch menig herfststorm bekeken maar zo veel geweld hadden we nog niet eerder gemaakt. En het was nog niet eens hoog water!

Schitterend, die wilde zee. Ik houd enorm veel van het bos maar zonder zee in de buurt zou ik het toch lastig vinden. Niets zo fijn om spinrag uit je hoofd te laten waaien als een herfstwandeling langs de kust.

Ik heb vandaag weinig gedaan, behalve mijn gewone ronde van bedden opmaken en de was bijwerken. Ook wel eens lekker. Ik heb brieven geschreven en ontvangen brieven gelezen, de houtkachel aan gezet en in mijn dagboek geschreven. De kinderen spelen met duplo en lezen wat. En nu gaan we lunch eten en dan maar eens kijken of we niet weg waaien buiten. Het regent niet meer, het waait des te harder. Spannend!

Fijn weekend allemaal 🙂