Nieuwe keuken.

De man had gisteren verder willen gaan met de keuken maar de buren kwamen langs. Dat was gezellig. Vanavond weer een poging. Tot het afmaken van de keuken, niet tot wederom bier drinken met de buren. Het is eigenlijk altijd zo gezellig met ze.

Nu even niksen. Moet ook gebeuren. Ik stond om kwart over zes op en ging douchen. Anderhalve minuut ijskoud en dat werkt gevolgd door koffie prima tegen het gevoel twee uur slaap te weinig gehad te hebben 😀 Meteen aankleden, dan ben ik meteen in de juiste stemming om dingen te doen.

Eerst de slaapkamer luchten. Ramen wijd open. Gisteren heb ik overal weer winterdekbedden opgelegd. Niets zo fijn als onder een warme deken met de ramen open als we slapen. De ochtendtemperaturen zitten alweer dicht tegen het vriespunt. Heerlijk!

Voordat iedereen opstaat een nietszeggend achtergrondjazzmuziekje, mijn gezicht erop tekenen, opschrijven wat ik vandaag wil of moet doen, koffie drinken… De dag in alle rust beginnen is essentieel….

Eerst mijn gewone ochtendroutine. Kinderen de deur uit werken, voorzien van chromebooks, lunchpakketten en waterflessen. Ze maken hun lunch zelf. Daarna boven snel opruimen en de bedden opmaken, doekje over de wasbak en toilet, de keuken kuisen en een berg was doen. Ik was in de overtuiging dat de wasmachine nog niet was aangesloten. Was ie wel. Dus ik heb wat in te halen nu 😉

Omdat ik alles weer even helemaal op de rit wil hebben, volg ik flylady’s schema weer wat strikter. De zone van deze week is zone drie, de badkamer en een extra kamer.

Ik doe vier extra kamers, de kinderkamers. Vandaag poetste ik daar de ramen, bedden, deuren en raamlijsten. Ik gebruik hiervoor melaminesponsjes, die heel licht schuren en echt alle viezigheid eenvoudig verwijderen. Ik koop ze op ebay, 50 voor 5 euro ofzo. Hier in de winkel krijg je er twee voor dat geld.

Het systeem van flylady gaat uit van een aantal vaste routines die ik allemaal wel toepas, een thema per dag (maandag de home blessing, dinsdag voor je eigen plezier, woensdag voor administratie e.d., donderdag voor boodschappen en klussen buitenshuis) en de zones: elke week een andere. Niet al ‘mijn’ zones komen standaard aan bod dus je moet het systeem je aan je eigen situatie aanpassen.

Elke werkdag doe ik ongeveer 20 minuten in die betreffende zone. Als ik klaar ben, doe ik elders iets nuttigs want er is altijd wel iets dat opknapt van 20 minuten extra aandacht.

Avondeten klaarzetten. Pulled chicken met prei, nasi en komkommersalade. En de bataat moet gekookt voor mij, de soep is het laatste restje voor mijn lunch en ik moet ook nog iets verzinnen met die bananen.

We zouden gisteren macarons maken maar toen sloeg een stop eruit en ik kon niet vinden welke ik moest vervangen. ’s Avonds hadden we dus bezoek en werden het weer geen macarons. Vanmiddag gaan we dit echt, echt doen. We zouden ze eergisteren maken maar toen begon het recept met ‘zet de eiwitten 24 uur in de koelkast’. Tja….

Oh, en de keuken… hij is nog niet helemaal af maar gisteren werd de andere helft van het aanrechtblad gebracht en nu wil ik hem toch zo graag laten zien!

Er moeten nog lampjes, latjes en plintjes maar… ik ben er zo enorm blij mee! Zo veel plek! Zo veel ruimte! Geen bovenkastjes!

Aan de kant van de tafel liggen nu alle dingen als batterijen, bewaarbakjes, etherische oliën, teken- en knutselspullen, papier en pennen en nog heel veel gereedschap en losse schroefjes, maar dat opruimen is werk voor een andere dag.

De man heeft alles zelf gedaan, en in een razend tempo.

En dan ga ik nu eens de was opnieuw opstarten, dan is dat morgen ook allemaal weer bij. En eten maken voor een paar dagen, zodat ik alles klaar heb daarvoor en er drie dagen niet meer aan hoef te denken. De kinderen zijn donderdag en vrijdag vrij en dan vind ik het fijn om alles klaar te hebben.

En dan nog maar een foto van een prachtige oktober-zonsopgang. Ik ga wat doen, doei!