Fijne dagelijkse dingen.

Er staat een koolmees ongegeneerd naar binnen te kijken. Ik voel me wat bekeken. En lui, ik zit nu al een uur met de laptop op schoot 😉 Maar soms geef ik mezelf toestemming daarvoor. De rest van de dag heb ik genoeg te doen en ik heb al genoeg gedaan vanmorgen.

Er ligt een was om op te hangen, ik wil nog even een uurtje naar buiten met de kleinste ondanks het natte weer, daarna eten we lunch en wil ik een goede menuplanning maken met wat er nog in de koelkast ligt, vervolgens komen de kinderen + 1 extra thuis, moeten de rugzakken uitgeruimd, het avondeten voorbereid, lopen we de man tegemoet en moet er pizza gemaakt en weekend worden gevierd. Leuke dingen, maar de komende 12 uur weinig rust 😉

Ik heb bewust weinig groenten gekocht want ik had toen we boodschappen deden mijn weekmenu nog niet helemaal klaar, de dag verliep anders dan gepland. Ik houd van voorraad en voorbereid zijn maar een ‘lege’ koelkast geeft me rust in dit geval.

Gisteren was het zulk heerlijk weer, we konden buiten ontbijten. Zonder jas aan. Ik sleepte een gammel bistrosetje naar het balkon en daar dronken we thee en koffie met melk. Een relaxed ‘café-jazz’-deuntje erbij op de laptop en het voelde als een uitje.

De laatste tijd heb ik weinig zin in ‘gedoe’. Geen boeken met problemen groter dan ‘krijgen ze elkaar of niet’ terwijl je weet dat dat toch wel gebeurt. Geen ingewikkelde muziek. Geen drama, maar daar houd ik toch al nooit van. Ik heb een e-reader vol met fijne boeken en ze gaan in een redelijk tempo er doorheen.

Alles eenvoudig… hoewel ik wel zin had om de woonkamer wat herfstiger te maken. Gezellig. Met drie glazen kandelaars van de kringloop, een oude jeneverkruik van mijn over- overgrootopa, wat boeken in het zicht, de schapenvachten, de lantaarns van buiten en planten die normaal boven bij de kinderen staan maar waar het nu te koud en donker is voor ze.

Want donker is het.

Maar onthoud: