God Jul, allesammen

2020, wat moeten we erover zeggen? Ik zeg maar zo: ik zeg maar even niets en wens jullie bij deze allemaal een fijne kerst met hopelijk de gebruikelijke lieve mensen aan je tafel, goed eten op tafel en pakjes onder de boom (optioneel).

Ik wens voor iedereen dat de volgende kerst in vrede, veiligheid en vrijheid kan worden gevierd.

Fijne dagen,

God Jul og et Godt Nytt År!

25 gedachtes over “God Jul, allesammen

 1. Ha Gerlinde , voor jullie ook een fijne kerst en veel wijsheid voor het nieuwe jaar. dat ontbreekt een beetje in deze wereld. Derk sprak net iemand die bijzonder sensitief is en zei: we worden allemaal bedonderd hoe corona in het nieuws gebracht wordt, het zit heel anders in elkaar.””
  We gaan het niet redden door de maatregelen, maar er zal een ander bewustzijnsniveau bij de mensen moeten ontstaan.
  Bizar dat we denken dat we het onder controle kunnen krijgen.

  De kleinkinderen hebben hier heerlijk geknutseld en voor mij de kerstkaarten gemaakt. een zelfbedachte slinger om de eettafellamp gemaakt. Samen op de bank de familie Claus op netflix gekeken. Leuke kerstfilm met een lach en een traan .
  Derk en ik volgen the Crown ,wanneer we zin hebben en verder ben ik na de winkelperiode (moeten sluiten omdat het geen essentiële winkel is) mijn eigen huis weer op orde brengen Maaltijden worden eenvoudig, lekkere schorseneren soep, met warm versierd broodje uit de oven. we gaan ook de serie Hjemme jule????? bekijken en doen waar we zin in hebben, wat een zaligheid dat wij die mogelijkheid hebben.
  Eén sociaal bezoek aan Jet (84) mijn vroegere buurvrouw, die in de laatste 3 maanden haar man en schoondochter verloor en dan maak ik een eenvoudige lunch klaar. Eenvoudige simpele dingen geven zoveel voldoening en rust. Liefs, Astrid

 2. Ik wens jou en jouw dierbaren hele fijne dagen en een minder onvergetelijk nieuwjaar. Blijf vooral bloggen en op Twitter aub.

  Hartelijke groet, Ingrid

 3. Voor jou en het gezin goede dagen gewenst, maar dat gaat vast wel lukken. Dank voor je informatieve en inspirerende blogjes dit jaar. Ik heb tijdens het lezen er erg veel bij zitten knikken. 🙂

 4. Wat een mooie afbeelding! Jullie ook een fijne tijd toegewenst.

  Liefs Jacqueline

 5. Ook voor jou en je gezin hele fijne dagen en we wachten maar af wat het nieuwe jaar brengt. Hopen maar dat alles goed komt.

 6. Feliz navidad voor jullie allemaal! Bedankt voor je blogs en inspiratie. Groetjes Heidi

 7. In vrede, veiligheid en vrijheid ❤️ Daar ga ik ook voor! Fijne dagen voor jullie ook! Glædelig jul og godt nytår! XX

 8. He liefje… wat fijn dat je je kleinkinderen bij je hebt. Mooie lieffies. En natuurlijk knutselen ze bij oma. Ik denk nog vaak aan alle dingen die we destijds van je kregen. Hebben we ook veel plezier van gehad.
  Fijn dat je je vriendin kan helpen. Eenvoud is goed. We hebben zo veel overboord gekieperd, zo veel van onze kennis en kracht voor iets dat ons in een oogwenk kan worden afgenomen.
  Derk ziet het ook scherp. Heeft zijn weigering technologie te gebruiken, ongetwijfeld mee te maken.
  Geniet van je eenvoudige geneugten. Ik heb me voorgenomen weer veel brieven te gaan schrijven. Kaart is onderweg of ontvangen op de KS27 te W. Hoop ik, haha. Heel veel liefs, dikke knuffel en alles komt goed!

 9. Lennart Helje geloof ik… prachtig he?
  Jij ook een heel fijne kerst en een goed nieuw jaar, bedankt voor je mails en je fijne reacties in alle jaren. Waardeer het zeer!

 10. Van hetzelfde. En misschien wordt 2021 een beproeving maar daar komen we wel doorheen, toch! We hebben genoeg om voor te vechten. Liefs!

 11. Bedankt, voor jullie ook uiteraard! Bedankt voor je mails en je fijne reacties. Alle goeds voor jou en gezin (in Spanje nog?)

 12. Hele fijne, ontspannen kerstdagen samen met je gezin in jullie gezellige huis aan de fjord 🎅👼🌲 ! En bedankt voor je inspirerende woorden het afgelopen jaar ❤. Ik ben altijd blij als er weer een post van je is 🙂. Zo leuk om te lezen hoe jullie leven in Noorwegen eruit ziet.

 13. Jij ook fijne kerst en een goede jaarwisseling. Dat 2021 maar een beter jaar mag worden, maar ik vrees ervoor. We zitten er nog wel even in. Ik heb de wijsheid niet in pacht maar zelf denk ik dat we in 2021 nog steeds met ome Cor te maken zullen hebben. De Spaanse Griep duurde ook twee jaar en we hebben er blijkbaar niets van geleerd. Leuk is anders. Gelukkig blijven er nog genoeg leuke en aangename dingen over.

 14. Zalig kerstmis vanuit BE!!!

  Hier een exacte kopie van kerst van de afgelopen 4 jaar. Mijn broertje is er en we eten kalkoen. Never change a winning formula. Helaas geen nachtmis dit jaar, ik galm zo graag alle klassiekers mee…

 15. He he, Gerlinde, hoe bereik ik jou zonder mogelijkheid tot reaguurder? Kun je een contactformuliertje inbouwen hier? Dit was jouw laatste blogje met reageermogelijkheid, vandaar dat ik maar even hier schrijf in de hoop dat je het leest :).
  Ik kom regelmatig linkjes tegen die ik met je zou willen delen. Mensen die kritisch zijn op het huidige beleid, zonder in de complothoek te zitten. Tot die laatste categorie behoor ik zelf namelijk ook. Ik ben super kritisch, maar ik zie het probleem (deels) elders dan jij. Ik denk namelijk ook dat mensen (‘de massa’) niet (meer) kritisch en logisch kunnen nadenken en veel te weinig historisch besef hebben. Burgers even zo goed als de meeste journalisten!!

  Dit is een probleem dat al veel langer bestaat dan Corona en volgens mij onder andere te maken heeft met slecht onderwijs en opkomst van schermen. Informatie wordt breder beschikbaar, maar de kwaliteit van de informatie daalt. Kijk eens een NOS journaal of talkshow uit de jaren ’80 en je slaat steil achterover van het niveau en de nuance. Toen ik in 2005 havo examen deed, oefenden wij met mavo examens uit de jaren ’80 om ons niveau op te krikken. Inmiddels leest geen kind nog een boek en holt het onderwijs ieder jaar verder achteruit. Over dit soort maatschappelijke trends (en desastreuze gevolgen….) maak ik me grote zorgen, maar ik denk niet dat er een evil mastermind achter zit.

  Goed, dan bij deze het artikel dat me uit het hart gegrepen was: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/15/arts-en-filosoof-marli-huijer-niemand-heeft-recht-op-een-zo-lang-mogelijk-leven-a4027683

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s