De afgelopen dagen.

Ik heb de hele tijd al zin om van alles te schrijven maar steeds wordt het zo’n laf verhaal over niets. Nu ben ik daar goed in natuurlijk maar er zijn grenzen aan wat lezers kunnen verdragen. Er gebeurt gewoon niet zo veel de laatste tijd.

We vierden kerst met de kinderen en met de buren, we zwommen elke dag, wandelden, zagen de grootste storm in de zeven jaar dat we hier nu wonen, ik heb de kerstboom ontkerstbald maar nog niet ontlampt, ik ben flauw van liflafjes eten en gourmetten en heb zin in echt eten, heb de voorraad kleding van de kinderen opgeruimd, ’s avonds om half tien het halve huis op zijn kop gezet om schoon te maken en deden wat knutselprojectjes.

Gisteren zei de man ‘ik zal morgen ook eens beneden kijken wat we niet meer nodig hebben en het een en ander wegdoen’. Dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren 🙂 Ik ben benieuwd!

Verder moet ik iemand gaan ‘leren’ wijn maken, maar dat is echt intens eenvoudig: een kwestie van tien liter wijnconcentraat in een 25-liter vat met waterslot omkiepen, aanvullen met water, gist erbij doen, doorroeren en een week of twee op kamertemperatuur laten staan. We zijn gaan denken dat al die dingen, zeker als het iets ‘engs’ als gist bevat, enorm ingewikkeld zijn maar dat is het meestal niet. Idem met bier. Als je het ‘from scratch’ maakt is het veel werk maar met ‘stroop‘ is het kinderspel.

Ik zit dingen te verzinnen om te doen of te laten. Genoeg plannen als ik eenmaal uit deze licht lethargische bui kom 😉 Bij tijd en wijlen gaat het prima maar ik zoek iets wat ik voorlopig niet kan vinden en zo lang ik zoek op internet, weet ik zeker dat dat niet gebeurt.

Het weer werkt ook niet mee, het is al zes weken lang zo donker (op twee dagen na), dat we binnen overdag met bijna alle lampen aan zitten. Ik kan er op zich goed tegen, het maakt me niet depri maar wel sloom. Daar hebben zelfs de meest actieve mensen last van nu geloof ik. Een wandeling door het bos is het enige medicijn.

En dan gaan nu de schermpjes weer uit. Kinderen gaan naar buiten, ik ga normaal eten voorbereiden, we gaan wat opruimen, een stukje wandelen, boeken lezen, lunch eten, de man gaat een boodschap doen en een pakketje ophalen samen met de kinderen en ik ga genieten van de daarmee gepaard gaande rust in huis.

Doei!