Als je in de afgrond kijkt….

Zo. Eindelijk werd het licht en kon ik doen wat ik moest doen. Ik moet nog meer doen maar eerst koffie. Ik heb de januari-bezem door het huis gehaald na twee weken vakantie. Ik haal altijd overal bezems door maar c’est la vie.

Terwijl ik van alles sorteerde, luisterde ik even Bakkie met Bergsma. Zij had een mooie rant over thuisonderwijs, hoe alles op schouders van vrouwen terecht komt nu, over de leugen van de lol van werken en je kinderen op de opvang achterlaten, over dat de macht die politici en Big Tech zich nu hebben toegeëigend niet meer losgelaten gaat worden, over het idiote idee dat abortus bevrijding is en het signaal dat vrouwen daarmee geven aan mannen. Ja, mooi 🙂

Ik kan mezelf best wel goede moed inpraten. Leuke dingen doen. De goede kant op kijken. Het nieuws uitzetten. Doen alsof het niet bestaat. Me voorhouden dat het allemaal wel meevalt. Maar ik weet ook wel dat het niet meevalt.


Hier in Noorwegen hebben ze ook weer een pakket maatregelen afgegeven, terwijl er hier in een jaar gemiddeld EEN persoon per dag is gestorven aan Het Vreselijke Killervirus. Het gaat niet om een virus. Het gaat om een staatsgreep, wereldwijde controle over alles dat leeft, door een klein groepje te machtigen, te rijken, te gestoorden.

Ik kan links posten tot ik een ons weeg. Maar nu even niet.

En als dit alles nu nog werd gedaan voor het milieu: prima. We hebben en gebruiken veel meer dan nodig als het gaat om kleding, eten, meubels, woonruimte, brandstof, spullen… Wat mij betreft heeft niemand meer geld voor grote jachten, waterscooters, nieuwe keukens omdat die van vijf jaar oud ‘jouw unieke smaak niet is’ en gaan we eens heel diep nadenken over alles dat we ons huis inslepen en in ons lichaam stoppen. Stoppen we met het eten van Vietnamese rijst en Costa Ricaanse bananen en eten we onze ‘eigen’ kabeljauw, in plaats van dat weer de hele wereld over te sturen, nadat het eerst is verwerkt in een fabriek in China. Wordt energie tot een bepaald verbruik goedkoper en daarboven enorm veel duurder. Worden huizen weer van normaal formaat, in plaats van 150 m2 en meer. Gaat vliegen kosten wat het echt kost want het gaat nergens over dat je voor 30 euro naar Londen op en neer kan, vind ik.

Wat er nu gebeurt, is dat iedereen zonder alternatief in de afgrond wordt geduwd. Niet iedereen en niet meteen maar…. het gaat niet heel lekker.

Want ‘ze’ willen helemaal niet, dat we meer zelfredzaam worden als mensen of als landen. Families zijn effectief uit elkaar gesloopt de laatste decennia, onderkennen dat kinderen hun moeders nodig hebben was vloeken in de kerk en we worden zo overspoeld met ‘vluchtelingen’ dat we onze eigen straten en scholen amper meer als zodanig herkennen. Overal worden bomen omgehakt, wat (wellicht vergezocht maar ik ben ervan overtuigd) alleen maar zorgt dat mensen hun connectie met hun afkomst nog verder verliezen.

Voor alles moet je achter een scherm tegenwoordig. Om te communiceren, voor een buurtborrel (schijnt het), om sex te hebben, om eten te kopen, om muziek te luisteren, om tot rust te komen….

‘We doen het gewoon even, schouders eronder, voor elkaar en met elkaar’. Serieus? Wat doe je. Een enorme berg mensen de ellende in duwen omdat je te gemakzuchtig bent om de andere kant te onderzoeken. Die kant van de mainstream media, die horen we toch wel. Daar hoef ik zonder tv zelfs niets voor te doen. Maar dat is ook zo gemakkelijk, om dat gewoon maar te geloven.

En het laatste dat ik doe is beweren dat er geen corona is. Of dat het niet erg is. Een (pen)vriendin van me, enorm sportief en gezond, heeft er een flinke opdonder van gehad. Ik ben een jaar geleden flink ziek geweest, precies volgens hoe covid toen beschreven werd (verkouden, opknappen en vervolgens een week griep en lastig ademhalen).

Het probleem is alleen, met alle maatregelen die nergens op slaan, verliezen we oneindig veel meer dan we winnen. 10% van de mensen die zich hebben aangemeld om terug de zorg in te gaan, is aangenomen. Er zijn ondernemers die zo een ziekenhuisschip kunnen verzorgen, ze liggen klaar. De extra noodhospitalen in Maastricht en Rotterdam zijn afgebroken zonder ooit gebruikt te zijn. Als de zorg dan zo overbelast is, waarom maakt ‘Den Haag’ dan geen gebruik van de mogelijkheden?

Omdat ze dat niet willen. Noorwegen wordt ook steeds gekker, ondanks dat het afgelopen jaar gemiddeld EEN persoon per dag overleed met een positieve covid test (die test die ook geiten, cola en papaja’s positief test op corona). Op 5,300.000 mensen hè!

Hier een interessant stuk over de maatregelen en de verhouding tussen gewonnen en verloren levensjaren door de maatregelen.

naar schatting 100 duizend tot 400 duizend gezonde levensjaren zijn verloren gegaan door het afzeggen en uitstellen van reguliere zorg, zoals zorg voor mensen met kanker, hartfalen, diabetes of darmziekten. Ook de financiële druk is disproportioneel hoog: de kosten van COVID-zorg per gewonnen gezond levensjaar zijn 100 duizend tot 250 duizend euro. Dat is tot wel een factor drie hoger dan wat algemeen geaccepteerd is.

Terwijl COVID-zorg de ziekenhuizen overspoelde, liep juist de REGULIERE zorg ongekende, disproportionele schade op. Het stopzetten van de reguliere zorg leidde tot een verlies van naar schatting 100 duizend tot 400 duizend levensjaren. Daarmee is het verlies in de reguliere zorg ongeveer tien keer zo hoog als zowel het aantal gezonde levensjaren gewonnen met COVID-zorg als het aantal gezonde levensjaren verloren door COVID.

Hoe gaan we zorg betalen als er straks geen economie meer over is? Wat doen we met de mensen die geen inkomen meer hebben? Uitkering? Of zo’n fijn en eerlijk basisinkomen, waarbij we in ogenschouw moeten nemen dat wie betaalt, bepaalt. Zonder zo’n ongetest vaccin in je arm, kan je ook dat ‘recht’ wel vergeten.

Want daar gaat het ook naar toe: zonder vaccin, heb je geen vrijheden.

Alsof een regering zo over de mensen zou moeten mogen regeren. Het was al erg genoeg zoals het was maar op wiens autoriteit denkt een regering te mogen doen wat ze doen? Zo ver ingrijpen in de levens van mensen met de grootste drogreden ooit: besmettingsgevaar. Eerst iedereen volledig afhankelijk maken van ‘het systeem’ en dan nu het systeem als een tafellaken op een gedekte tafel wegtrekken.

Grondrechten? Ben je gek. Oordeelt de rechter dat een verplichte test niet mag? Dan doet de regering toch gewoon lalalala met de vingers in de oren en doet het lekker toch. Want fuer Ihre Sicherheit, heeft men maar even schijt aan de democratie. In Noorwegen idem, overigens.

Genoeg gezeurd? Ja. Voor nu.

Ik ga mijn bikini aantrekken en heel erg mindful mijn vingers en tenen eraf laten vriezen in zeewater van 3 graden en hopen dat ik als ik het water uitkom, ik niet vastvries aan de brygge. En daarna verder met wat ik moet doen. Het was fijn om even mijn frustraties toe te uiten op mijn blog 🙂

Fijne dag, lieve mensen!