Maandagmorgen.

Vanmorgen smeerde ik bij wijze van maandagochtendactie tandpasta in mijn oog. Niet bewust maar dat maakte het niet minder… fris. Vervolgens ontsnapte een van de katten naar buiten en daarna bleek de Italiaanse koffie die ik had gekocht te smaken zoals de groene kliko ruikt in de zomer, vlak voordat hij geleegd wordt. Het ijs en sneeuw op de weg is verworden tot een soort grijze slushpuppie.

Ik hoop dat de jongen en zijn taart veilig op school zijn aangekomen. Een van zijn leraressen was gisteren jarig en gaat vrijdag met pensioen en hij had verzonnen dat hij een taart voor haar wilde bakken. Hij is echt heel mooi en hopelijk ook lekker geworden. Iets met chocoladetaart met marsepein en versiersel. Het is ook zo’n lief ventje.

Maar verder gaat alles prima. Vannacht hebben we heerlijk warm geslapen, want ik had het flanellen dekbedovertrek van mijn ouders geleend nadat we de nacht ervoor amper hadden geslapen wegens koud (en dan niet het raam dichttrekken hè?) Ik nog roepen dat flanel voor oude mensen was en kijk eens aan: dat blijkt het ook te zijn 😉

Vanmorgen keek ik voor het eerst in tijden eens naar de statistieken van mijn blog. Ik heb weer vijf mensen weggejaagd 😀 en zag dat Nicole van Huisvlijt en het Moederfront een post had gemaakt met al mijn oude blogadressen en schreef:

Gerlinde begon ooit als een thuisblijfmoeder die verlangde naar een eenvoudiger leven. Haar blogposts over een rustiger bestaan trokken veel lezers. Vervolgens emigreerde ze met haar gezin naar Noorwegen.


Op z’n minst bewijst Gerlinde met haar soms controversiële ideeën dat je je als thuisblijfmoeder wel degelijk ontwikkelt ; )


Zij het niet naar ieders smaak.

Geweldig. Nee, niet ieders smaak 😉 Bedankt Nicole! Ik vind het een mooi compliment.

Het hebben van een mening en daarvoor uit durven komen, ook als het je niet populairder maakt: dat zouden meer mensen moeten doen. Dan kwamen we misschien nog eens uit deze shit hè?

De shit van afgenomen grondrechten die je pas misschien even terugkrijgt als je precies naar de pijpen danst van de Grote Leiders. Of Glote Leidels, want China 2.0 staat om de hoek te trappelen. De shit van niet vrij kunnen reizen, verenigen, spreken, communiceren, ademen en kunnen kiezen wat je wel of niet in je lichaam wil hebben aan injectienaalden en wattenstaven.

Sietske Bergsma heeft trouwens een perfecte brief gemaakt voor ouders van basisschoolkinderen in Nederland, met hierin het standpunt over coronamaatregelen en indoctrinatie. Wellicht een tip voor andere mensen met de ogen open.

Want weet je….

En dan gaan we zo maar weer eens boodschappen doen. Ik ga weer op de ‘vooral plantaardig’ toer. Voor geïnteresseerden: grotendeels het ‘longevity diet’, onder andere Valter Longo schrijft en praat hierover. Plantaardig met 2 – 3 keer per week wat vis, garnalen oid.

Ja, lekker samenhangend verhaal weer. Ik ga eens kijken of we naar Kristiansand kunnen glijden!

Fijne maandag!