Foto’s van het liefste konijntje ooit. (en nog wat random bla)

Omdat iedereen gewoon behoefte heeft aan 60 keer de zelfde foto van het allerliefste kleine pluizige babykonijntje dat je ooit gezien hebt.

En nog een keer in het XL.

Hij is het meest levendig, nieuwsgierig en mak van de (tot heden) drie. Ik kan hem zo oppakken en dat vindt ie helemaal prima. Ik geloof niet dat hij het in de natuur heel lang uit zou houden. Maar wat is ie (en de andere twee kleintjes) leuk. Nu moeten we alleen verzinnen wat we doen als we niet over een paar weken hetzelfde aan de hand willen hebben).

Vandaag was gewoon lekker rustig… Weinig te doen na een heel drukke dag gisteren. In zee geweest met de buurvrouw. Het grappige is, het water is 2 graden maar het enige dat koud is na het ‘bade’, zijn mijn handen en voeten en die zijn veel sneller warm dan drie weken geleden, toen het serieus koud begon te worden. Ook mijn reactie om naar adem te happen als ik het water in ga, is veel minder.

Ik vroeg het aan de man maar volgens hem voelt mijn lijf inderdaad niet koud als ik uit het water kom. Grappig. In totaal baden we nu 9 weken op rij nagenoeg elke dag. Ik heb vijf keer verstek laten gaan. Een paar keer door te dicht ijs en een paar keer door tijdgebrek.

We hebben gezwommen bij heerlijk weer, bij regen, storm van windkracht 8, hagel, ijs, een gevoelstemperatuur van -12, bij -8, bij sneeuw, mist… Ik ben verslaafd, haha. Buurvrouw ook. Veel kouder kan het niet worden, dus we gaan het plan om heel de winter te bade, gewoon volhouden.

Wat ik nu wel doe is me meteen weer aankleden. Tot een paar weken geleden liep ik gewoon in bikini terug naar huis (ik voel dan echt geen kou) maar opwarmen daarna duurde wel langer. Nu trek ik meteen na het afdrogen een lange broek en vest aan en dan lijd ik niets.

Het is wel heel lekker met de houtkachel aan. Gaat nogal hard nu met het hout, mintemperaturen en wind maar geen isolerende laag met sneeuw. Pasgeleden liepen we langs het huis waar we hiervoor woonden. Een geweldig huis, zo charmerend en nauwelijks ‘gemoderniseerd’ sinds het werd gebouwd. Maar koud, koud. Ik moet er niet aan denken om daar nu te wonen met de muren zonder isolatie en sommige ramen met nog enkel glas. Uiteraard wonen er wederom van die alternatieve figuren met klusauto’s, dieren, een poging tot moestuin en kinderspeelgoed in de tuin. Altijd hetzelfde 😉

Het aquarium. Als ik wel eens een foto maak is dat ’s ochtends maar dan staat het niet aan. Om drie uur ’s middags springen de lichtjes aan en dan ziet het er een stuk leuker uit. Inmiddels heeft de grote algeneter de helft van de plantjes alweer losgewoeld. Echt!

Het is niet veel met de sneeuw, maar toch genoeg om nog een sneeuwpop te kunnen maken en voor de kinderen om te kunnen ‘ake’, glijden. Hiervoor hebben ze een soort surfplankjes en dat gaat best hard. DL2 had een vriendje en vriendinnetje te spelen en wat zo leuk is, ze vragen echt zelden om een schermpje. Soms, op een heel druilerige woensdagmiddag ofzo. Vandaag ook weer niet. Ze speelden boven en vervolgens buiten, bouwden een fort in de sneeuw en zulke dingen. Heerlijk.

Om half vijf is het schermtijd en dan voor drie kwartier ofzo. Meestal moeten ze ook nog even ‘sociaal’ samen met zijn vieren op de nintento in plaats van allemaal achter een eigen scherm. Na het eten film kijken doen we alleen op zaterdag.

Maar goed, het is inmiddels een wat dooiende boel….

Maakt niet uit, dan kunnen we morgen tenminste zonder gedoe naar de tandarts (de kleinste moet voor controle maar gaat echt haar mond niet open doen, de eigenheimer), de bieb en de toko.

Anyway. Doei!