Iets ‘beters’ terugbouwen?

Wat gebeurt er? Noren (daar reken ik mezelf ook maar even onder, aangezien we geen kant op kunnen) moeten voorbereid zijn op langdurige, strenge coronamaatregelen.

‘We moeten er rekening mee houden dat het lang kan duren tot we een situatie hebben zoals vorige zomer’ zei Erna Solberg. En ‘men moet geen verwachtingen hebben dat er spoedig verlichtingen zullen komen in de maatregelen’ zei Brent Høie, de Noorse Hugo de Jonge. Maar dan zonder overduidelijk drugsprobleem. En waarom? Er zijn minder vaccins dan gedacht en ondanks de maatregelen, kwam er een tweede besmettingsgolf.

Ja natuurlijk.

Zullen we eens even kijken hoe gruwelijk dat virus hier om zich heen slaat? Voor anderhalve persoon per dag die met een positieve coronatest overlijdt aan wat dan ook, sluiten we bijna 5.500.000 gezonde Noren op.

Maar het gaat natuurlijk helemaal niet om een virus. Dat weet ik en dat weten jullie maar dat weten de meeste mensen nog steeds niet. Ze willen het niet weten. Want het is zo ernstig en zo kwaadaardig wat er gebeurt, dat beter voelt het te negeren en vast te houden aan ‘als het straks allemaal voorbij is’.

Ongeacht of je Thierry Baudet nu leuk vindt of niet, luister even naar wat Rutte zegt in het filmpje dat hij post. Het gaat over Build Back Better. Of zoals de wappies zeggen: 6uild 6ack 6etter. Want ja, het is een duivels plan. Overigens zag ik ook dat Henk Krol hier vragen over stelde aan Rutte, die uiteraard niet verder kwam dan ginnegappen. Hij zei nog net niet dat hij ‘gewoon zijn bek moest houden.’

En niet alleen Rutte natuurlijk, wereldwijd hebben ‘leiders’ hun mond vol van deze slogan.

Maar het is geen globaal plan en het is zeker niet van te voren afgesproken, want dan zou het een complot zijn en complotdenken, oftewel het denken dat er een vooraf afgesproken plan wordt uitgevoerd, dat denken alleen wappies. En daarmee wensen wij ons niet te associëren.

Dat we hier mevrouw Kaag, mevrouw Maxima, Rutte en nog wat mensen gezellig bij Klaus Schwab, het ‘brein’ achter The Great Reset zien: toeval. Zoals alles. Want nogmaals, we zijn geen wappies die overal iets achter zoeken, toch? Recepten uitwisselen en bijpraten over de kinderen, dat moeten staatshoofden toch ook gewoon kunnen doen met elkaar daar in Davos. Zonder dat wij daar meteen weer het onze van denken.

Als je iets meer wil lezen over Klaus Schwab en de mensen met wie hij verbonden is, dan is deze draad op twitter een interessante, voor wie down the rabbithole wil.

Een compilatie van regeringsleiders (en meisje Thunberg) met de mond vol van Build Back Better.

Wat wordt er beter worden teruggebouwd? Beter dan wat? Ja, er was een heleboel mis met onze ‘oude’ samenleving, maar er was ook veel goed.

Dit is ook geen nieuw plan, het is al decennia lang aan de gang maar covid19 heeft het in een stroomversnelling gebracht. Daarom geeft deze crisis ook een klein en uniek ‘window of opportunity to build back better’, zoals Herr Schwab zegt. Voor de K-shaped recovery. Het beeld bij het artikel is veelzeggend, toch?

Denk bijvoorbeeld aan de Sustainable Development Goals. Ze klinken zo aardig. Iedereen schoon water, iedereen uit de armoede, geen honger, bescherming van de natuur en wat erin leeft. Maar deze doelen kan je ook op een andere manier uitleggen. En dat zou je moeten doen, want de beginselen daarvan zien we zich toch duidelijk aftekenen.

Als je het boekje leest van Klaus Schwab (de oudere man op de foto’s hierboven) dan weet je: er zit een addertje onder het gras, wat betreft dat Building Back Better.

Men stuurt aan op een vierde industriële revolutie, waarbij een groot deel van de banen en dus de mensen, overbodig wordt gemaakt. Elk mens zal ‘het systeem’ moeten gaan dienen, leven volgens de voorwaarden van het systeem. Vrijheid wordt iets dat de regering je, onder bepaalde voorwaarden, tijdelijk kan teruggeven in plaats van gewoon een mensenrecht.

Dit stopt niet. We steunden de maatregelen in maart om een piekbelasting voor de zorg te voorkomen. Inmiddels zijn we al bijna 11 maanden opgesloten, vernederd met mondluiers (hier alleen in de grote steden verplicht in het OV, gelukkig), miljoenen mensen is noodzakelijke zorg ontzegd, er is genetische manipulatie verpakt en gemarket als een vaccin en waarvoor? Om een ‘pandemie’ te voorkomen?

Overigens heeft de WHO in maart de definitie van pandemie veranderd en onlangs, in december meen ik, de definitie van groepsimmuniteit.

HIER kan je, op een site van eenvandaag, kijken hoe ‘vreselijk’ het gesteld is in de gemeente waar je woont. In Dordrecht bijvoorbeeld, had men de afgelopen twee weken 0.8 ‘ziekenhuisopnames in verband met corona op 100.000 mensen.
Echter, zeggen dat het allemaal wel meevalt, dat de situatie niet erger is dan tijdens een griepgolf en dat meneer Rutte misschien geen duizenden zorgmedewerkers had moeten ontslaan en duizenden ziekenhuisbedden had moeten opheffen, dat is wappiepraat. En trouwens, de economie deed het toch zo lekker? Nou dan.

Nogmaals, deze maatregelen worden niet genomen om een virus in te dammen. Of je nu denkt dat het virus in een lab is gemaakt zoals een bekende Noorse onderzoeker en een Franse nobelprijswinnaar doen of niet, het feit is dat er zeer handig gebruik gemaakt wordt van de situatie om er dingen doorheen te drukken die men al veel langer in de planning had. Want het is niet nieuw, dit alles.

De Noorse reden om de grenzen te sluiten en nog strengere maatregelen te nemen, waarvan we niet moeten verwachten dat ze snel verdwijnen, aldus de puppets.


Door kleine ondernemingen de nek om te draaien, door mensen hun individualiteit af te nemen met niet werkende mondkapjes, door mensen hun grondrechten af te nemen, door mensen hun menselijkheid af te nemen door ze letterlijk op te sluiten in hun eigen huis, door cash geld zachtjesaan te laten verdwijnen voor complete controle en iedereen volledig afhankelijk van het internet, voor alles, tot en met seks en borrels aan toe…. Maken we A Brave New World! Mensen worden een verlengstuk van hun smartphone en computer, verslaafd aan netflix en online shoppen, net slim genoeg om een taak uit te voeren maar stom genoeg om de situatie niet in twijfel te trekken, bang voor elkaar, voor het leven, voor ziekte, voor de dood.

Building Back Better. Wat er teruggebouwd wordt en wie er beter van worden en hoe, dat vertelt deze nietszeggende zin niet. Dat gaat Rutte je ook niet vertellen. Maar het net sluit zich. En rap.