Lente, tuinopruiming, autorenovatie en laten gaan.

Eergisteren was het nog sneeuw en wit en winters en grijs en grauw. Gisteren werd ik wakker en was alles groen. En grijs en grauw maar dat komt omdat Noorwegen in essentie grijs en grauw is, natuurlijk. Daar doe je niets aan. De sneeuw was weg, letterlijk in een nacht.

Altijd komen er weer interessante dingen onder de sneeuw vandaan en eindelijk, eindelijk konden we de tuin opruimen en de rommel wegrijden die zich al een tijdje had verzameld. Er lagen nog stukken van de oude keuken, waar de kinderen een ‘hut’ mee gemaakt hadden in het bos. De oude trampoline. De kerstboom. Juleneker, van die korenschoven voor de vogels, helemaal kaalgegeten. Pallets van het haardhout.

De dag ervoor had ik al de balkons schoongespoeld en geveegd. Balkon… hoe noem je het. De voordeur zit op de eerste verdieping, dus je moet er met een trap naartoe. Om driekwart van het huis is een vlonder.

heerlijk in het zonnetje zitten en straks bij de bålpanne met een vuurtje erin….
het tokkiegordijn voorkomt vogelbotsingen, ik zoek nog een charmantere oplossing. het kerstding heeft mijn oudste op school gemaakt
dit was het dus de 22e…. (en 23e, en 24e)
en dit de 25e. Curieus, toch?
en vanmorgen vroeg

Zo heerlijk nu alles weer schoon en fris is! En ik ben van plan om het zo te houden.

Natuurlijk hebben we altijd nog de hobby’s van de man die heeft besloten dat zijn oldtimer genoeg volledig gestript en opnieuw bekleed en geverfd moet worden en hij doet maar.
Ik ga me ook niet druk maken om wat het kost, zo lang onze buffer intact blijft is het prima. Hij werkt ervoor, we hebben niet meer nodig dan we hebben dus wat er over is, gooit ie maar fijn over de balk 😉

Ik heb ook besloten om mijn kas weg te geven. We hebben hem ook gratis gekregen destijds. Er zijn platen uitgewaaid met de storm die vervangen zouden moeten worden, wellicht heeft een ander nog zin om er iets van te maken.
Ik vind plantjes zaaien erg leuk maar ik beperk me tot het zaaien van kruiden in potten en wat bloemen rechtstreeks in de tuin want de bijen en hommels die daar op af komen vind ik leuker dan die twee taaie komkommers en drie aangevreten tomaten die ik weet te oogsten op een jaar 😀

Want waarom doe ik zo veel moeite voor het ene plantje (sla ofzo) terwijl de brandnetels vol met voedingsstoffen (voor in de soep) ernaast welig tieren? Terwijl ik hier van alles kan plukken in de buitenlucht.

Ik heb zo veel zin om lekker buiten te zitten en te zijn en te genieten van het voorjaar! Vandaag wordt het 11 graden en dubbele cijfers zijn bijzonder voor februari maar het is wat het is.

De tuin is klaar voor de lente. Ik ook 🙂

(en ik weet dat de kans zeer aanwezig is dat we twee maanden later gewoon weer met een pak sneeuw wakker worden maar dat zien we dan wel weer, haha)