Dag modelbouw & een leuk youtubekanaal.

Ik had het er maar druk mee de afgelopen dagen: het verkopen van de modelbouw. En het liep echt ongelofelijk goed. Omdat ik het praktisch weggaf, volgens de man -was ook zo- maar ik was het spul zo zat, het herinnerde me aan een tijd waarin het echt niet makkelijk ging en het stond in de weg. ‘Maar het behoudt zijn waarde’ zei de man. Ja, bij een ander in de kast ook ๐Ÿ™‚ Dus was ik drie dagen bezig met fotograferen, prijzen uit mijn duim zuigen, met kopers praten, pakjes inpakken, dingen uitzoeken en pakjes inleveren.

Het resultaat van al dit gedoe (het voelt bijna als mijn laatste baan) is ernaar: het overgrote deel van de verf, losse accessoires als tape en lijm en een flink deel van de bouwpakketten is weg. En ook heel fijn, van alle mensen die reageerden hebben de meesten wat gekocht, een aantal kwam erachter dat het toch niet was wat ze zochten en bedankte vriendelijk en slechts een persoon heeft me niets laten horen nadat hij een bestelling stuurde maar verder: enorm fijn! Noren zijn wat dat betreft wel wat netter. Geen gezeur over nog goedkoper en verzendkosten.

En: Lebensraum! Niet dat ik nu graag onder het schuine dak tussen de trap en de badkamer vertoef maar dat bij elkaar nu minder dan de helft van de plek inneemt, maakt me best blij ๐Ÿ™‚

Een vriendin wees me op het youtubekanaal van Anja een Nederlandse dame. (in Noorwegen gebruikt men meestal het woord ‘dame’ in zo’n geval, ik vind het wel netjes klinken) Ik vind haar leuk, bijna altijd in het zwart, met haar ‘extreem minimalistische’ levensstijl, haar huisdieren en haar aangename stem.

Ik denk dan wel eens aan hoe mijn leven eruit zou zien, als ik geen groot gezin of een man met gekke hobby’s had. Af en toe best leuk om daar eens over na te denken. Om vervolgens erg dankbaar te zijn voor mijn fijne man en leuke kinderen ๐Ÿ˜‰ Alleen zijn lijkt me verder echt ruk. Maar…. een eettafel met een paar stoelen, een plankje met wat plantenboeken, twee pannen, een koffiezetapparaat, een futon…. verder zou ik niet heel veel hebben, denk ik.

Gisteren heb ik een poging gedaan tot het doen van supermarktboodschappen voor minstens drie weken en heb ik mijn bestelling van de biowinkel binnen gekregen. De man gaat nog even langs de boerderijwinkel vanmiddag en dan zijn we klaar.

Vanmiddag ga ik met de kinderen naar de bakker, kunnen ze iets lekkers uitzoeken voor bij de koffie of voor morgen bij het ontbijt. Zelf bakken kan ook maar dan zitten we al gauw met een grote hoeveelheid oud wordende baksels, dus ik geef er de voorkeur aan om voor een incidenteel gebakje of een klef broodje met vanillevulling waar de kinderen om onbekende redenen helemaal weg van zijn, de bakker te bezoeken.
Ik moet toch die kant op om pakjes in te leveren. Grappig hรจ, doe ik zo veel moeite om de supermarkt te vermijden, moet ik er alsnog heen omdat ik heb besloten dat ik alle dingen moet verkopen ๐Ÿ˜€

En nu is het inmiddels 12 uur. Ik ga de was ophangen, lunch eten en dan op pad.

Fijn weekend!