Minimalistisch huis toer deel 2

We wonen hier natuurlijk met zes mensen, dus leeg is het niet. Er zijn dingen die van mij graag weg zouden mogen, zoals 80% van de cd’s maar we hebben al eens de helft weg gedaan, dus ik klaag niet. Oke, een beetje. Als we muziek luisteren is dat namelijk in 90% van de gevallen via spotify met de bluetooth speaker.

Het aquarium staat altijd uit als ik een foto maak. Het is heel mooi, met het licht aan. Ik koop zelden iets nieuws voor het huis maar heb wel een maand of wat geleden een tafel gekocht, van ijzer met hergebruikt hout. Ik wilde er nooit echt geld aan uitgeven en vervolgens ergerde ik me dan weer aan slechte kwaliteit of gewoon intense lelijkheid. Deze tafel maakt me echt blij. Precies groot genoeg, echt hout, simpel, ik kan eraan op de vloer zitten…

De stang boven de kachel is handig in de winter als de houtkachel bijna de hele dag brandt en er constant kinderen binnenkomen met natte skibroeken, winterjassen en handschoenen. En om de was aan te drogen.

De banken zijn tweedehands. In de kist naast de kachel ligt duplo en nog wat speelgoed, de dames hebben een enorme duplo-revival de laatste dagen. Rechts daarvan staan drie kasten met hierin boeken, modelbouw en lp’s.

De meeste boeken zijn de ‘te lezen’ boeken van de man. Ik gebruik eigenlijk altijd mijn e-reader, omdat de boeken die ik lees doorgaans niet of lastig te vinden zijn hier en ik het nut niet zie van het kopen van fysieke exemplaren van boeken die ik eenmaal zal lezen. Ik heb een paar kookboeken (Indonesisch, Cake Days van de Hummingbird Bakery en Cook Once, Eat all Week), wat over planten, kruiden en wijn maken en paganisme en Noorse tradities.

De spelletjes heb ik een tijd geleden ‘verkleind’. De inhoud last meestal makkelijk in een bescheiden ziplock-zakje maar de doos neemt 10x die ruimte in beslag. Alleen de spellen waarbij dat lastig of niet de moeite waard was, heb ik in hun eigen doos bewaard.

Links de kast met de televisie. We hebben geen abonnement, alleen een scherm, een losse dvd-speler en een nintendo, ofzo. Verder staan in die kast de versterker, cd-speler en platenspeler.

Onze slaapkamer is nogal klein, maar dat hindert niet. Zo veel ruimte hebben we niet nodig.

Het linnen dekbedovertrek is enorm fijn, gekocht bij Shuma Linen op etsy, een Poolse mevrouw. Ik heb geen nachtkastjes en leg mijn dingen gewoon in het raam (fles water, e-reader, horloge… verder niets).

Omdat van oudheid de roedes uit de kasten vielen, ligt nu mijn kleding in draadmanden. Werkt prima. Aan de kant van de man een doos met sentimentele spullen, een wasmand, slippers (geen idee waarom), de camera en twee extra wollen dekens. In de kastjes daarboven liggen skibroeken, een rugzak en zomerkleding.

Later verder met de keuken 🙂