Minimalistische keukentoer.

Ah, zo netjes die koelkast. Nadat ik hem gisteren van boven tot onder moest schoonmaken omdat mijn lieve kindjes de pakken melk in de vriezer hadden gegooid vanaf een meter afstand, zodat ze kapot waren gegaan, wat ik pas merkte toen de melk ontdooid was…. De bakken voor groenten en sauzen zijn wel erg handig. Ik had dat niet gedacht maar het scheelt veel rommel.

Het enige op het aanrecht is het koffiezetapparaat en een dienblad met hierop dingen die ik vaak gebruik: afwasborstel, stalen spons, zeep, de spiegel, een spuitfles met water en azijn en een plantje voor de leuk.

Ik heb een losse kast voor de knutselspullen. Dat zijn eigenlijk de enige dingen die niet heel handig zijn om in een lade te leggen. Ook staat daar de printer en mijn notitieboeken, enveloppen en andere aanverwante artikelen. Bovendien is het een klein beetje krap om de laden te openen als er mensen aan tafel zitten dus een los kastje voor deze dingen was weliswaar een meubel extra, maar ook veel gemakkelijker.

Ik heb wel iets meer borden, bestek en glazen maar die stonden in de vaatwasser toen ik de foto’s maakte. Ik probeer een hoeveelheid aan te houden die we op een gewone dag met zijn zessen gebruiken en dat lukt aardig. Alleen de kleine borden gebruik ik uiteindelijk veel minder dan ik dacht, maar vooruit.

We hebben een gasstel met vijf pitten. De meeste mensen hier koken electrisch of met inductie maar ik vind het eerste echt niets, het tweede veel te duur in aanschaf en bovendien blijf ik graag koken als de stroom uitvalt. Dat gebeurt tegenwoordig veel minder dan een paar jaar geleden, maar toch. Enige zelfredzaamheid is goed. Dus koken we met behulp van losse gasflessen, die kosten ongeveer 250 kr en daar doen we een maand of 3, 4 mee. In de zomer een stuk langer dan in de winter.
De grote oven is ideaal. Elke vrijdag maken we pizza en nu kunnen ze er alle zes tegelijk in.

De tafel is geweldig, maar moet nog afgewerkt worden. In elk geval geschuurd en gelakt. De man wil alles precies op maat en op de millimeter, maar ik zie alweer een project onder einde voor me dus ik hoop dat het gewoon blijft bij schuren en lakken, ik kan niet echt zonder eettafel!

Met de keuken ben ik echt heel erg blij. Zo veel ruimte, zo veel gemak met de lades in plaats van met kastjes waarin altijd alles kwijt raakt. Het is mijn favoriete plek in het hele huis, wat ook komt door het uitzicht. Vooral door het uitzicht.

De slowcooker is echt geweldig. Ik gebruik hem veel voor soep, stoofgerechten en nog veel meer. ’s Ochtends de spullen erin, slowcooker aan en tegen etenstijd warm eten zonder dat ik nog fornuizen moet poetsen of dingen moet afwassen 🙂

Dat dus 🙂