Supermarktvermijden, opscheppen en linkjes.

Zo. Deze morgen fijn een bestelling gedaan bij de biologische winkel op internet met wat nuttige dingen en wat minder nuttige dingen, zoals 2,5 kilo biologische snoepjes. Op zaterdag, bij de film, mogen de kinderen iets te snoepen en heel soms kopen we dat, op zijn Noors, bij de Europris waar je het zelf kan scheppen maar dit leek me een beter alternatief.

Rugzakken en bekers

Verder bestelde ik een rugzak voor de kleinste, een mooie rode ‘Fjellreven Kånken’, van het geld dat de kinderen van opa en oma kregen. Nog vier maanden en dan gaat ze ook naar school. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal gaan.

Ook kocht ik een extra thermobeker van Hydro Flask, met een wijde opening. Met 40% korting. Ik heb al vaker geschreven over de vervelende gewoonte van mijn kinderen om glazen te pakken en die steevast driekwart vol ergens neer te zetten en de dader ligt altijd op het kerkhof. Nu heeft iedereen een eigen, herkenbare beker voor water en thee. Vies? Dan was je hem af. Scheelt vaat in de vaatwasser en vooral ergernis.

Het grootste kind

We hadden gisteren een gesprek over de oudste, die naar de ungdomsskole gaat. In Noorwegen is de kinderschool zeven klassen, waarbij de kinderen allemaal tegelijk beginnen in augustus van het jaar waarin ze zes worden. Daarna is er de ‘jeugdschool’, drie jaar lang. Laat me even opscheppen over mijn oudste kind.

Niets dan lof over de oudste, ze is al sinds het eerste jaar het beste in Noors van haar klas (zo grappig). Ze leest 263 woorden per minuut en met Engels scoorde ze 159%, waar 100% het landelijk gemiddelde is. Ook hoort ze bij de beste drie van haar jaar met wiskunde. Verder zei de lerares dat ze meestal zien dat kinderen die zo slim zijn, niet zo veel presteren op het gebied van handenarbeid maar ze is ook nog eens heel handig en creatief. En hier thuis zit ze alleen maar in een stoel te lezen of te tekenen….

Vanmiddag moet ze naar de tandarts, voor laten het vullen van een gaatje. Tegenwoordig is ze meer verbolgen over het feit dat ze gym moet missen dan dat ze naar de tandarts moet, waar ze een tijdje heel bang voor was. Als we toch in het durrep zijn, gaan we meteen even langs de bakker voor brood en croissants voor morgen.

Supermarktvermijden

Mijn plan om eens in de maand boodschappen te doen was iets te megalomaan, maar eens in de twee weken red ik wel. Met wat ‘finetunen’ vermoedelijk nog langer maar met zes man is het inschatten van hoeveelheden wat lastig. Soms eten ze drie kilo appels in drie dagen en soms moet ik appelmoes maken van arme, verschrompelende appeltjes.

Maar het lukt prima. De groentenboer is zo vriendelijk om speciaal dingen voor ons te bestellen die hij niet standaard heeft zoals spinazie en Spaanse knoflook en mijn eerste ‘Fritt og Vilt’ vleesbestelling werd gisteren geleverd en dat ziet er prachtig uit.

Ik heb biologische sojabonen besteld om zelf sojamelk te maken, dus melk kunnen dan ook wellicht van ons boodschappenlijstje schrappen.

We hebben de supermarkt steeds minder nodig 🙂

Binnenkort krijgen we dertig zakken hout geleverd van een boer uit de buurt, genoeg voor de komende winter. Fijn!

Oh ja, jullie zitten vast te wachten op wat linkjes!

Hier: de Stentor. Beter niet iedereen vaccineren, het virus verdwijnt toch niet.

Vaccineren in Israël verloopt ook volgens plan.

A re-analysis of published data from the Israeli Health Ministry by Dr. Hervé Seligmann, a member of the faculty of Medicine Emerging Infectious and Tropical Diseases at Aix-Marseille University, and engineer Haim Yativ reveal, in short, that the mRNA experimental vaccine from Pfizer killed “about 40 times more (elderly) people than the disease itself would have killed” during a recent five-week vaccination period. Among the younger class, these numbers are compounded to death rates at 260 times what the COVID-19 virus would have claimed in the given time frame.

Het wereldmonopolie van de Elite en de Great Reset. Als je wil weten hoe de macht achter de schermen in elkaar zit en wat ‘men’ voor ons in petto heeft. Nederlandse uitleg, heel duidelijk.

Boek: Corona Ontmaskerd. Professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw Karina Reiss zijn geen anti-vaxxers, maar internationaal vermaarde deskundigen op het terrein van de microbiologie. Hier een voorpublicatie.

Een heel goede draad (Engels, over Engeland) wilde schade de maatregelen aan de gezondheid van mensen hebben toegebracht.

Met je mondkapjes.